Södra Älvsborgs sjukhus, Barn- och ungdomskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vill du vara en del av Barn- och ungdomskliniken?                                                  Barn- och ungdomskliniken har ungefär 170 anställda. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, barnsköterskor, sekreterare, psykologer, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och lekterapeuter. Vi arbetar tillsammans i team för att kunna tillgodose våra patienters olika behov. Vi är organiserade i två vårdavdelningar (Neonatal- och Barn- och ungdomsvård) samt en akutmottagning och en planerad mottagning. Arbetet inom kliniken genomsyras av kvalitets-, delaktighet- och patientsäkerhetstänkande. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att minimera onödig väntan och strul. Vi vill göra rätt från början. Vi ser gärna medarbetare med intresse av att i perioder arbeta avdelningsöverskridande. Det ger medarbetaren möjlighet att bredda den individuella kompetensen, stärker kliniktillhörigheten samtidigt som sårbarheten minskar. Barn- och ungdomskliniken har ”Kan själv!” som vision och det är genom att ge patienter och vårdnadshavare egen kompetens och trygghet som vi också lyckas förmedla känslan av ”kan själv!”

Neonatalavdelningen tar emot för tidigt födda barn efter graviditetsvecka 28 och sjuka nyfödda barn som behöver observation och vård. Avdelningen erbjuder dygnet runt vård med vårdplatser för intensivvård, övervakning och familjerum. Hemsjukvård ingår i verksamheten.

Barn- och ungdomsavdelningen tar emot barn och ungdomar från 0 till 18 år som patienter inom alla specialistområden, till exempel medicin, kirurgi, ortopedi, onkologi och öron-näsa-hals. Till avdelningen hör också en dagvårdsverksamhet för behandlingar dagtid.

Barnakutmottagningen tar dygnet runt emot barn under 18 år med akuta medicinska sjukdomar.

Vi erbjuder:

 • Att få arbeta med barn, i en klinik med ett brett utbud och stor variation som ger goda möjligheter till personlig utveckling.
 • Ett omväxlande och roligt arbete med gott stöd av erfarna arbetskamrater. Vi är en bra arbetsplats med ett gott samarbetsklimat.
 • Kompetensutveckling och utbildningar utifrån dina och verksamhetens behov. Möjlighet för dig som inte har specialistutbildning att söka utbildningstjänst med betald specialistutbildning inom barn och ungdom.
 • En trygg och säker introduktion med erfarna sjuksköterskor och bredvidgång anpassad efter dina behov och erfarenhet. För dig som är ny i din roll som sjuksköterska utser vi en mentor till dig som under ditt första år ger dig extra stöd och handledning.

Din profil
Eftersom klinikens verksamhet är bred söker vi legitimerade sjuksköterskor med olika specialistkunskaper t ex IVA/Barn/Barnmorska/specialutbildning mot neonatal/barn- och ungdom eller akutmedicin. Utöver din formella utbildning är en viktig del i arbetet att handleda och stödja patienten och patientens föräldrar och det är därför meriterande om du har vana av att möta barn, ungdomar och anhöriga. Då du arbetar i team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är flexibel i ditt arbete. Viktigt är också att du har ett serviceinriktat förhållningssätt och förmågan att behålla lugnet i pressade situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid
Arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar. Vi tillämpar individuell schemaplanering med helgtjänstgöring 2 av 5 helger. Västra Götalandsregionen har satsat extra på att höja OB-tilläggen vid nattjänstgöring, hör mer om vad detta innebär vid en intervju.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska går den förstärkta yrkesintroduktionen ”kliniskt basår” i början av din anställning hos oss. Kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får reflektionshandledning av en erfaren sjuksköterska, seminariedagar under året och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar. Dessutom ingår det att auskultera på minst en annan enhet för att bredda dina kunskaper. Läs mer om det kliniska basåret: https://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Övrigt
Vänligen bifoga giltig yrkeslegitimation i din ansökan. Vi begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3611
Kontakt
 • Susanna Dahlström, vårdenhetschef (neonatalavd), 033-616-52 27
 • Maria Juhlin, vårdenhetschef (barnavd), 033-616 28 33
 • Karin Öhman, vårdenhetschef (barnakutmott), 033-616 24 31
 • Eija Hägg, verksamhetschef (barnkliniken), 033-616 15 10
Facklig företrädare
 • Gunilla Varildengen, Vårdförbundet (neonatalavd), 033-616 31 30 (exp)
 • Cecilia Jonsson, Vårdförbundet (barnavd), 033-616 17 53 (exp)
 • Victoria Nordlund, Vårdförbundet (barnakutmott), 033-616 34 19 (exp)
Publicerat 2020-09-10
Sista ansökningsdag 2020-10-11

Tilbage til Ledige stillinger