Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avd 368

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med missbruk/beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst och brukarorganisationerna.

Avdelning 368 är en slutenvårdsavdelning med 14 vårdplatser. Inläggning sker via psykiatrisk akutmottagning Östra Sjukhuset eller genom planerad vård via remisser där det bedömts att öppna vårdformer, så som Beroendeklinkens specialistmottagningar eller vårdcentral, inte är tillräckliga. Vi arbetar i team med sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut och Peer Support.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss har du ett omvårdnadsansvar och samordnar de olika behandlingsinsatserna.

Vi kan erbjuda dig som söker, regelbunden handledning, tre dagars utbildning i Interaktivt bemötande (IB), arbetsmetoder inom självskadeprevention, baserat på DBT, kommer att implementeras på verksamhetsområdet samt fördjupningsteam fokuserat på lågaffektivt bemötande och självskyddsträning varje vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet från psykiatri, gärna beroendevård. Har du specialistutbildning i psykiatri ser vi det som ett plus.

Vi tror att du som legitimerad sjuksköterska kommer att passa in hos oss om du är stabil och trygg i dig själv och att tryggheten inger förtroende i din relation med patienten. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, med både patienter och kollegor. Ditt arbete kommer att handla mycket om att motivera patienten och vi tror därför att du är kreativ, kan hitta nya vägar och är modig nog att gå dem. Samtidigt behöver du vara strukturerad i ditt arbetssätt; uppföljning av de insatser vi ger patienterna är viktiga för att vi ska lära oss mer. Du är också mån om att ditt arbete är av bra kvalitet vad det än handlar om.

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6536
Kontakt
  • Vårdsenhetschef, Sairan Taffany, 070- 216 80 07
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070- 082 47 61
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-31

Tilbage til Ledige stillinger