Sahlgrenska Universitetssjukhuset , An/Op/Iva Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen till Sveriges största samlade Anestesi -och Intensivvårdsklinik, Verksamhetsområde Anestesi, Operation, Intensivvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, på Sahlgrenskatomten (AOIS)

Vi bedriver högspecialiserad vård inom ett flertal områden, även i hybridmiljö. Läkarna är indelade i fyra sektioner som är tätt förlänkade med ett gemensamt joursystem: Sektionen för intensivvård, Sektionen för specialoperation, Sektionen för perioperativ medicin samt Sektionen för forskning, utbildning, kvalitet och patientsäkerhet. Verksamheten har totalt cirka 570 medarbetare varav ett 60-tal specialistläkare och ett 30-tal ST-läkare.

Totalt 40 operationssalar fördelar sig på åtta operationsavdelningar. Vi har en gemensam preoperativ mottagning, tre postoperativa enheter, varav en Barn-UVA och en postoperativ intensivvårdsavdelning (PIVA) samt två intensivvårdsavdelningar (CIVA/NIVA). Barn kan postoperativt vårdas på samtliga dessa enheter.

I uppdraget ingår även totalt ca 1800 barnanestesier per år varav ett hundratal barn mellan 3 mån och 1 års ålder som genomgår kraniofaciala-, läpp-käk-gomspalt-, handkirurgiska-, ÖNH- och neurokirurgiska ingrepp. Även interventioner i hybridmiljö förekommer.

AOI på Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver forskning, utveckling och undervisning i tätt samarbete med Sahlgrenska Akademin.

Utöver ett mångfacetterat arbete i en dynamisk miljö erbjuder vi individuell introduktion, möjlighet till kompetensutveckling inom området och forskningsuppdrag.


Om arbetsuppgifter

Som specialist-/överläkare med barnkompetens kommer du ingår i verksamhetens barngrupp. Tillsammans arbetar ni för ett högkvalitativt omhändertagande av barn i hela AOI:s verksamhet med fokus på anestesin för plastikkirurgi, handkirurgi, ÖNH och neurokirurgi inom Sektionen för Specialoperation.

Handledning och undervisning för specialistkollegor ingår så väl som för ST-läkare.

Jourtjänstgöring ingår och läkarschemat läggs 4 ggr per år. Vi använder Medinet som schemaläggningsverktyg.

Om kvalifikationer

Vi söker en legitimerad läkare med specialistutbildning i anestesi och intensivvård. Du har några års erfarenhet och god vana av barnanestesi från tre månaders ålder. Det är meriterande om du har subspecialisering inom barnanestesi och intensivvård, har genomgått SSAI:s program för barnanestesi och barnintensivvård och har vana av att arbeta i hybridmiljö.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och vill utveckla verksamheten och enheten framåt. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat inom och mellan enheterna och trivs med att arbeta i tvärprofessionella team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6037
Kontakt
  • Sektionschef, Martin Hubrich , 070-615 75 84
Facklig företrädare
  • SACO/Läkarförbundet, Ingrid Stubelius, 031-3428077
Publicerat 2019-10-31
Sista ansökningsdag 2020-01-06

Tilbage til Ledige stillinger