Samordningsförbundet Väst (Sof Väst) finansierar insatser som riktar sig till personer i arbetsför ålder som är i behov av samordnad rehabilitering. Arbetslinjen skall vara tydlig och problembilden för individerna som är aktuella för insatserna kan vara fysiska, psykiska, sociala och arbetsrelaterade.

Sof Väst söker nu två medarbetare med uppdrag som rehabvägledare i Samordningsförbundets område.

Rehabvägledarna möter individer i olika livssituationer och som har behov av samordnade rehabiliteringsinsatser. Du har samtal med anvisade deltagare, både själv och tillsammans med vården och/eller andra myndigheter. Du arbetar med stöd och vägledning mot arbetsmarknaden och har huvudansvaret för anskaffning, kontakten och uppföljning av arbetsprövning/ träning/praktikplatser. Du ansvarar, tillsammans med deltagarna, för att handlingsplanerna är aktuella och att ordinarie handläggare informeras om ändringar. Du är deltagarens kontaktperson och är länken mellan insats och ordinarie handläggare och eventuellt andra insatser. Du är ytterst ansvarig för sammanställningen av deltagarens slutrapport. Du arbetar i team med övriga rehabvägledare och det kan även bli aktuellt att du arbetar viss tid med deltagarna i grupp och/eller i andra insatser finansierade av Sof Väst.

Vi söker dig som

  • har en anställning hos någon av parterna som ingår i Samordningsförbundet Väst.
  • har examen från högskola/universitet, gärna med rehabiliterande-, beteendevetenskaplig- eller social inriktning.
  • är trygg i dig själv och har en förmåga att skapa förtroende hos deltagare och samverkanspartners.
  • är trygg i att agera på eget initiativ och som kan arbeta både i team och självständigt.
  • har god kommunikativ förmåga, ett systematiskt tillvägagångssätt och god planeringsförmåga.
  • kan förstå och analysera komplexa frågor.
  • har ett flexibelt tänkande och mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att arbetat i samverkan och vana vid kontakt med arbetsgivare för att hjälpa personer med anskaffning, av arbetsprövning/ träning/praktikplatser.
  • har anknytning till och kunskap om arbetsmarknaden i vårt område.
  • tidigare erfarenhet av att i din arbetsroll bemöta personer i utsatta livssituationer.

Krav är körkort och tillgång till egen bil. Önskvärt tillträde snarast. Uppdraget är på heltid.

Du kommer inledningsvis att ha din arbetsplats i Samordningsförbundets lokaler på Silentzvägen 6 i Uddevalla, men kan bli aktuellt med placering i någon av de andra kommunerna. 

Samtliga som arbetar med uppdrag för Samordningsförbundet har kvar sina grundanställningar, men får förändrat uppdrag i tjänsten och befrias ifrån sina ordinarie arbetsuppgifter.

För information, kontakta processamordnare Maria Hassing 0522 -69 51 34 eller förbundschef Gudrun Emilsdottir 0522-69 51 33. Se även www.samverkanvg.se/sofvast

Lämna intresseanmälan via e-post, senast den 15 september, med personuppgifter, arbetsgivare, nuvarande tjänst, utbildning, erfarenhet (CV) och en beskrivning av varför du är intresserad till: info@sofvast.se Märk din ansökan med Ref.nr: 2019–03.

Sista ansökningsdag 2019-09-15

Tilbage til Ledige stillinger