Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Bipolärmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Bipolärmottagningen är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom. Mottagningen är ett kunskapscentrum för bipolär sjukdom och är landets ledande centrum för forskning på bipolära syndrom. Vi samarbetar nära med Sahlgrenska akademin och flera medarbetare är engagerade i undervisning och forskning inom det affektiva området. Mottagningen är även värd för det nationella kvalitetsregistret Bipolär och vi arbetar med projekt för att öka vårdens kvalité och värdet för patienten.

Vårt kliniska uppdrag är att utreda och behandla bipolär sjukdom hos patienter över 18 år som bor i Göteborg, Mölndal, Partille, Härryda och Öckerö. Vi arbetar med strukturerade instrument och integrerar den kliniska verksamheten med kvalitetsarbete och forskning. Som komplement till återfallsförebyggande läkemedelsbehandling arbetar vi förebyggande och hälsofrämjande genom att öka patienter och anhörigas kunskap om sjukdomen, tidiga tecken på återfall i affektivt skov, betydelse av medicinering, kännedom om stress- och sårbarhetsfaktorer. Vi erbjuder våra patienter flera olika former av psykologisk behandling både individuellt och i grupp.

Om arbetsuppgifter
Som psykolog bedriver man huvudsakligen systematisk psykologisk behandling med fokus på psykologiska frågeställningar som är relevanta vid bipolär sjukdom. Vi strävar efter att kunna anpassa val av metod utifrån patientens behov. På mottagningen bedrivs även psykologisk behandling i grupp. Som psykolog utreder man även olika tillstånd som är vanligt förekommande vid bipolär sjukdom såsom kognitiv svikt, personlighetssyndrom, ångestsyndrom och ADHD.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad psykolog har erfarenhet av psykiatriskt arbete och vill arbeta i specialiserad psykiatrisk vård där kunskaps- och kompetensnivån är hög. Du är nyfiken på forsknings- och utvecklingsarbete. Du strävar efter att främja yrkesmässig integritet, bidrar med psykologiska perspektiv till verksamheten och upprätthåller hög professionalitet.

Vi värdesätter egenskaper såsom ansvarstagande, flexibilitet, självständighet, noggrannhet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4274
Kontakt
  • Enhetschef, Timea Sparding, 076-940 28 92
Facklig företrädare
  • Psykolog, Lisa Lövgren , 073-593 29 29
Publicerat 2019-07-18
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Tilbage til Ledige stillinger