Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Områdesstab

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

År 2015 startade de första standardiserade vårdförloppen (SVF) i Västra Götalandsregionen i projektform och är nu infört att fortsättningsvis ingå i de ordinarie verksamheterna. I de 31 vårdförloppen ingår de stora cancersjukdomarna och samtliga behandlas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Patienter som startar sitt vårdförlopp vid annan förvaltning kommer i flera fall till Sahlgrenska Universitetssjukhuset på grund av den specialiserade vården och kompetensen som enbart finns här.

Tjänstens uppdrag är att sjukhusövergripande samordna vårdförloppens flöde på sjukhuset för att korta väntetiderna och öka tillgängligheten inom cancervården. Samordnaren är direkt underställd områdeschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 5, som är Sahlgrenska Universitetssjukhusets representant i regionens styrgrupp för SVF. Arbetsplatsens placering blir således på Område 5 men uppdraget kommer gälla hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

För att säkerställa och kvalitetssäkra det fortsatta arbetet tillsätts därför en samordnare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna blir många och varierande, du har dessutom utrymme att utveckla rollen och uppdraget själv. Viktiga delar är samordning av sjukhusets verksamheter vilka ingår i en utredning av misstänkt cancer, sjukhusövergripande förbättringsarbete och att kontinuerligt hålla utbildningar. Du kommer att direktrapportera och föra regelbunden dialog med områdeschef för frågor kring SVF och cancer som är aktuella i Sahlgrenska Universitetssjukhusets ledningsgrupp och emellanåt presentera detta själv.

Samordnaren ska förutom att samordna SVF-arbetet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset även vara kontaktperson i samarbetsfrågor gentemot regionens övriga förvaltningar och Regionalt cancercentrum väst (RCC väst). Övriga arbetsuppgifter är att bevaka ledtider och i dialog med verksamheterna arbeta för att de når målnivå. Patienternas åsikter följs upp genom PREM- och PROM- resultat i dialog med områdesansvariga. Ett viktigt led i att säkerställa informationsflödet är att kontinuerligt kommunicera information gällande SVF på sjukhuset. Du ska vara en stödfunktion gentemot områdesansvariga för SVF och vid minst två tillfällen per år samla områdesansvariga för dialog.

I verksamheterna finns koordinatorer, processledare och kontaktpersoner för SVF. Du ansvarar för att vid minst två tillfällen per år anordna nätverksträff för dem samt säkerställa att det finns korrekta uppgifter till koordinatorer, processledare och kontaktpersoner för SVF på Sahlgrenska Universitetssjukhus. Arbetet innebär också att vara en stödjande funktion för processledare och koordinatorer i registrerings och uppföljningsfrågor samt vid behov anordna utbildning kring registrering för dem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som för uppdraget har relevant utbildning, gärna med inriktning mot projektledning och/eller processarbete. Har du även erfarenhet av projektledning och/eller processarbete är detta meriterande.

Som person arbetar du mål- och resultatinriktat och är noggrann och ansvarsfull. Du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du är positiv till förändringar och utvecklingsarbete. Arbetet innebär en mängd kontaktytor och det är därför av stor vikt att du har förmåga att samarbeta och samverka med olika personer och yrkesgrupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Sjukvårdsutbildning är inte ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4067
Kontakt
  • Områdeschef, Hans Lönroth, 031-342 44 02
Publicerat 2019-07-01
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Tilbage til Ledige stillinger