Kungälvs Sjukhus, Psykiatri gemensamt

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Vill du bli en del av det nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset som präglas av nära samarbete och där medarbetaren är en del av utvecklingen? Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i allt vi gör, där patienten är en aktiv part i teamet och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där vi bygger helt nytt för att möta framtidens vårdbehov i moderna lokaler, där alla patienter har eget rum. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i omhändertagandet av patienten.

Kungälvs sjukhus är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Beskrivning

Psykiatriska kliniken är en av få kliniker i landet som ansvarar för både barn- och ungdomspsykiatri och vuxenpsykiatri. Verksamheten har under de senare åren expanderat både gällande personal och vårdinnehåll. Beslut har därför fattats om att förstärka med en ny ledningsstruktur som stöd för första linjens chefer och verksamhetschef.

Vi har inrättat två tjänster som sektionschef, en för barn- och ungdomspsykiatrin och en för vuxenpsykiatrin. Inledningsvis utannonserades tjänsten som sektionschef för barn- och ungdomspsykiatrin och nu tar vi nästa steg med tjänsten som sektionschef för vuxenpsykiatrin. 

Verksamheten bedrivs med öppenvårdsmottagningar/psykosteam samt klinikövergripande DBT och ätstörningsteam. Kliniken har tre avdelningar för heldygnsvård, specialiserade mot allmänpsykiatri, beroendevård samt psykosvård. Vi har en välfungerande klinik med en tradition av nära samverkan, såväl inbördes mellan yrkesgrupper och enheter som utåt med omgivande kommuner och primärvård.

Arbetsuppgifter

Psykiatrin är i en omfattande utveckling gällande uppdrag, vårdinnehåll, bemanning mm, så du kommer att ha en central roll, direkt underställd verksamhetschefen, och ingå i klinikens stab och ledningsgrupp. Sektionschefen skall i nära samarbete med övriga chefer leda utvecklingen av den psykiatriska klinikens verksamheten.

Vi söker dig som vill vara med i det fortsatta arbetet med att utveckla och driva implementeringen av den regionala utvecklingsplanen och som har intresse och förmåga att skapa engagemang och motivation hos medarbetarna.

Arbetet innebär personalansvar för vuxenpsykiatrins enhetschefer och medicinska sekreterargruppen heldygnsvård (totalt 14 personer) samt det samlade ansvaret för verksamhetens personal, ekonomi, uppföljning, patientsäkerhetsarbete och utveckling av intern och extern samverkan. Tjänsten innefattar även klinikövergripande ansvar/ arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Lämplig universitets- eller högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete inom psykiatri. Tidigare chefserfarenhet är ett krav. Att ha varit verksam med övergripande arbete på regional och nationell nivå ser vi som en merit.

Du har en god kommunikativ förmåga, lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och att tillvarata andras idéer. Du kan även bidra med kunskap kring kvalitetsarbete och funktionella vårdprocesser. Andra kompetenser och erfarenheter som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är att du har förmågan att strukturera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning på psykiatriska kliniken.

 Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3797
Kontakt
  • Katarina Andersson, verksamhetschef, 0303-984 50
Facklig företrädare
  • Fanny Tingberg, SACO, 0303-980 00(vxl)
  • Annika Lundholm, vårdförbundet, 0706-700 528
  • Hannele Tolvanen, kommunal, 0303-980 00(xl)
Publicerat 2019-06-18
Sista ansökningsdag 2019-07-02

Tilbage til Ledige stillinger