Central Barnhälsovård Fyrbodal

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Om oss

Central Barnhälsovård i Fyrbodal är en av regionens fyra barnhälsovårdsenheter och ingår i primärvårdsområdet Hälso- och specialistvård för barn och unga. Enheten består av barnhälsovårdsöverläkare, verksamhetsutvecklare, dietist, barnhälsovårdspsykolog samt teamsekreterare.

Central Barnhälsovård (CBHV) ansvarar för att följa kunskapsutveckling, driva metodutveckling, planera samt delta i fortbildning, delta i regionala och nationella nätverk, förmedla aktuell forskning och stimulera personal till kunskapsutveckling. En väsentlig del av enhetens uppdrag består i utbildningsinsatser för BHV-personalen.

Fyrbodal är den norra delen av Västra Götalandsregionen och innefattar norra Bohuslän från Orust och upp till norska gränsen, hela Dalsland samt trestadsområdet (Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla) och Lilla Edet. Det finns 38 barnavårdscentraler, ca 100 BHV-sjuksköterskor där alla är knutna till en vårdcentral. Drygt 19 000 barn är inskrivna på dessa BVC, och det föds drygt 3000 barn årligen på länssjukhuset NÄL.

Om arbetet

Barnhälsovårdsöverläkaren har det övergripande medicinska ansvaret för innehållet i barnavårdscentralernas arbete inom Fyrbodal. Tillsammans med övrig personal i den centrala barnhälsovårdsenheten ska barnhälsovårdsöverläkaren bevaka utvecklingen och tillse att barnhälsovården i området arbetar efter aktuella kunskaper och erfarenheter. Barnhälsovårdsöverläkaren har ett tillsynsansvar vad gäller uppföljning av kvalitet och kompetens gällande den barnhälsovård som bedrivs på barnavårdscentralerna.

Tjänsteinnehavaren har mot denna bakgrund, tillsammans med övriga medarbetare, ansvar för att arbetsmetoder och rutiner fortlöpande utvecklas och förbättras. Detta arbete sker i samverkan med regionens övriga centrala BHV-enheter.

I arbetet ingår också ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, vilket inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten. Chefsfunktionerna är under översyn inom hela CBHV.

Om dig

Vi söker en erfaren barnläkare med kunskap och intresse av förebyggande och socialpediatriskt arbete. Du ska ha gedigen erfarenhet av BHV-arbete, gärna ha arbetat på barnmottagning inom öppenvård. Du har en god förståelse för andra professioners och verksamheters perspektiv samt förmåga att arbeta i ett multiprofessionellt team. Du kan också vara specialistläkare inom allmänmedicin, med lång erfarenhet och starkt intresse för av barnhälsovård, samt en mycket god kunskap inom barnmedicinområdet.

Du arbetar med att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och har ett respektfullt och närvarande ledarskap. Erfarenhet av utvecklingsarbete och verksamhetsledning är meriterande. Du tycker om att uttrycka dig i tal och skrift, att undervisa och ta egna initiativ. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänstgöringsort är Uddevalla där barnhälsovårdens centrala enhet är placerad på sjukhusområdet. Arbetet medför resor inom Fyrbodal, till Göteborg, men också mycket kontakter i Västra Götaland och nationellt.

Intervjuer kommer att hållas 27/8.

För frågor om tjänsten, kontakta Ann-Sofie Cavefors 8/7 - 26/7, och därefter Maja Berndes 29/7 - 18/8.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%. Omfattningen kan diskuteras.
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3791
Kontakt
  • Maja Berndes, PV-chef, Tfn 0730 - 72 18 88
  • Ann-Sofie Cavefors, Barnhälsovårdsöverläkare, Tfn 0768 - 36 55 02
Facklig företrädare
  • Fredrik Pellmé, Läkarförbundet , Tfn 010 - 473 46 35
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Tilbage til Ledige stillinger