Angereds Närsjukhus, Medicin och psykiatriverksamhet, Närsjukvårdsteam

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Varmt välkommen till Angereds Närsjukhus, det lilla sjukhuset med det stora uppdraget! Hos oss erbjuds specialistvård för både barn och ungdomar samt vuxna inom en rad områden. Dessa består av exempelvis psykiatri, smärta, neurologi, kirurgi, ortopedi och gynekologi. Sjukhuset är nybyggt och modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Som arbetsgivare erbjuder vi dig utvecklingsmöjligheter och förutsättningar att göra skillnad för en bättre hälsa hos invånarna i Nordost. Hos oss engagerar sig alla medarbetare i verksamhetsutveckling och för det goda mötet. Vi är ett av sjukhusen inom Sjukhusen i väster, en förvaltning som ingår i Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus. Vi bedriver verksamhet i huvudsak under dagtid på vardagar.

Gå gärna in och läs mer om oss på:
www.angeredsnarsjukhus.se
https://www.facebook.com/angeredsnarsjukhus/

Mobil närsjukvård för patienter boende i Angered

Mobil närsjukvård har sitt ursprung i Skaraborg och håller på att etableras i hela Västra Götaland. Närsjukvård Skaraborg har lyckats väl genom ett gott samarbete mellan primärvården, sjukhuset och den kommunala vården. Arbetssättet har lyckats ge patienter i behov av omfattande vårdinsatser, oftast sköra äldre, det extra stöd som behövs för en bättre tillvaro och ett bättre resursutnyttjande för vård- och omsorgssystemet. Insatserna har minskat besöken till akutsjukvården och skapat en effektiv utskrivningsprocess, där patienterna känner sig trygga och där merparten av vården sker i hemmet.

På Angereds Närsjukhus startades hösten 2017 ett mobilt närsjukvårdsteam som arbetar enligt Skaraborgsmodellen. Teamet består av en läkare och två sjuksköterskor. Uppdraget är att ansvara för 10-15 patienter under dagtid, vardagar. Övrig tid har hemsjukvården i Angered hand om patienterna. Det innebär ett mycket gott samarbete mellan hemsjukvård, vårdcentraler och närsjukvårdsteamet. Vi samarbetar också med övriga närsjukvårdsteam i Göteborg med omnejd.

Eftersom tonvikten ligger på äldre, multisjuka patienter, söker vi dig som är specialistläkare inom allmänmedicin, geriatrik, invärtesmedicin eller annan specialitet men där du har erfarenhet av multisjuka äldre. Du behöver ha en vilja att arbeta utifrån nya synsätt, vidga sjukvårdens gränssnitt och skapa en trygg, närmare vård i patientens hem. Du kommer att samarbeta med två sjuksköterskor som ingår i teamet.

Organisatorisk tillhörighet blir Angereds Närsjukhus, där du har din fasta arbetsplats. Du har samarbete med kollegor inom Angereds Närsjukhus. 

Som person och i din yrkesroll behöver du vara trygg och erfaren nog att ha en ledande roll och sprida stabilitet omkring dig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och du bör ha körkort med behörighet B.

Arbetsuppgifter

Arbetet är symtomorienterat utifrån ett helhetsperspektiv där vi ser hela patientens livssituation; sjukdomar, symtom och omsorgsbehov. Målsättningen är ökad trygghet och livskvalitet för patienter och närstående samt ökad trygghet efter utskrivning från teamet genom ett säkert överlämnande till ordinarie vårdkontakter.

Kompetenskrav

  • Legitimerad läkare med specialistkompetens är ett krav.
  • Du behöver vara intresserad av att arbeta med patienter i ett multikulturellt område.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper är en fördel.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % som diskuteras utifrån dina önskemål. Arbetar du idag vid annan förvaltning inom Västra Götalandsregionen och vill jobba deltid hos oss i en kombinationsanställning är vi intresserade av att diskutera det med dig!

Arbetstid: måndag till fredag, dagtid. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3782
Kontakt
  • Helene Engberg, , tfn 0722-336174 (semester 21/6-28/7)
Facklig företrädare
  • Marie Schönander, SACO, tfn 0700-816873
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-08-21

Tilbage til Ledige stillinger