Folkhögskoleförvaltningen, Dalslands folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

På Dalslands folkhögskola studerar nära 300 deltagare uppdelade på tre orter. Vi finns i Färgelanda, Vänersborg och Trollhättan. De kurser vi erbjuder, förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, särskilda kurser/profilkurser, följande är exempel på dessa: Yrkeskurs vård- och omsorg, Socialpedagog, Livslinjen, Äventyrsguide och Det goda livet – en kurs för att ställa om till ett hållbart liv. I Trollhättan studerar ca 180 deltagare med 30 personal. Sammanlagt på alla orter är vi runt 60 anställda som arbetar med undervisning och service.
På folkhögskolan utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. Samtalet och det aktiva deltagandet i gruppen är en av grundpelarna i folkhögskolans pedagogik. Hos oss undervisar vi vuxna deltager i små grupper i en lugn miljö.
På skolan finns en positiv anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas, att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt och meningsfullt att komma till skolan, oavsett om man är där som deltagare eller som anställd.

Aktuell rekrytering av 100 % tillsvidaretjänst

Med tillträde i augusti 2019 söker vi en lärare för att i första hand undervisa i svenska som andraspråk på grundskole- och gymnasienivå. Beroende på din bakgrund och kompetens kan även andra ämnen ingå.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Förutom undervisning i svenska som andraspråk finns också möjlighet att undervisa i andra ämnen, samt att utveckla temastudier tillsammans med övriga lärare. Som folkhögskollärare kan du även medverka till och leda aktiviteter som friluftsdagar, kulturaktiviteter och studiebesök. Du är också mentor för 10 - 15 deltagare.

Kvalifikationer

Du har god kompetens i svenska som andraspråk förvärvad genom högskoleutbildning eller motsvarande, pedagogisk utbildning, samt erfarenhet av undervisning, gärna inom fler ämnesområden. Folkhögskollärarutbildning och erfarenhet av distansutbildning är meriterande.

Du har kunskap om hur man stärker och motiverar deltagare. Du har en god kommunikativ förmåga som gör att du lyssnar, sätter dig in i andra människors perspektiv och kan möta deltagare där de befinner sig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med skiftande studiebakgrund och är intresserad av att arbeta utifrån ett inkluderande perspektiv.

Som person är du bra på att strukturera ditt arbete med att lägga upp kurser och forma metoder för lärande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2019
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Färgelanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3402
Kontakt
  • Charlotte Day, 0705-261466
Facklig företrädare
  • Erika Offesson, Förbundet folkhögskollärarna, 0528-758 80
Publicerat 2019-05-23
Sista ansökningsdag 2019-06-14

Tillbaka till lediga jobb