Skaraborgs Sjukhus, Område Kirurgi, K5, Övergripande

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Ögonkliniken ingår i ett verksamhetsområde som innefattar ÖNH- och ögonkliniken, käkkirurgi samt logopedi. Verksamhetsområdet har ca 200 medarbetare som arbetar med patienten i centrum och ansvarar för specialistvård av patienter i alla åldrar med akuta och kroniska sjukdomar. Då nuvarande läkarchef går i pension söker vi en ny processchef till ögonverksamheten. Ögonsjukvården har utvecklats mycket under de senaste 10 åren och vi arbetar kontinuerligt med att se över verksamheten för att nå effektiva flöden i patientprocesserna. Vi håller precis på att flytta in i helt nybyggda lokaler, som stödjer utvecklingsmöjligheterna.

Arbetsuppgifter

Som processchef för läkare leder och fördelar du läkarnas arbete och ombesörjer att enheten sammantaget har de kompetenser som krävs för att utföra uppdraget. Du är medicinskt ledningsansvarig för verksamheten och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Som processchef leder du arbetet i patientprocesserna. Till din hjälp kommer du att ha ett antal läkare som processledare. Vi lägger stor vikt vid att hålla hög kvalitet i vårt arbete och vill att du leder oss i det processinriktade utvecklingsarbetet. Vi ser att detta kan omfatta såväl metoder och rutiner, som system och behandlingsformer. För att ge möjlighet att till del fortsätta i klinisk verksamhet, kommer du som söker med ögonläkarbakgrund att ha tillgång till ett chefsstöd för att hantera de administrativa arbetsuppgifterna på ett resurseffektivt sätt.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand en legitimerad läkare med specialistkompetens inom ögon men även annan sökande med relevant erfarenhet kan komma att bli aktuell. Tidigare chefserfarenhet är särskilt meriterande. Du är en person med goda ledaregenskaper och intresse för utveckling av medarbetare, kompetens, kvalitet och förbättringar av vården. Ditt chefskap präglas av god kommunikation, tydliga mål och uppnådda resultat. Du är engagerad, en god förebild och normskapare och har god förmåga att sätta dig in i medarbetarens situation. Du behöver kunna göra klarsynta analyser av verksamheten, och inte vara främmande för att pröva nya metoder och arbetssätt för att kunna utveckla ögonsjukvården i rätt riktning.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2736
Kontakt
  • Rebecca Oscarsson, Verksamhetschef, 070-0825781
  • Lena Gotthardsson, enhetschef, 073-8390300
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen , 0500-43 10 00 (vxl)
Publicerat 2019-05-02
Sista ansökningsdag 2019-05-16

Tilbage til Ledige stillinger