Kultur i Väst, Kultur och Konstarter

Kultur i Väst är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Vi arbetar för ett brett och inkluderande kulturliv som når och angår invånarna i Västra Götaland. Grunden i vårt arbete är att stärka kulturen och dess roll i samhället. För att åstadkomma det samarbetar vi med kulturlivets aktörer både regionalt, nationellt och internationellt. På Kultur i Väst arbetar vi med alla konstarter men också med arrangörsutveckling, samhällsutveckling, mångfaldsfrågor, jämställdhet och tillgänglighet inom kulturen. En stor del av vår verksamhet fokuserar särskilt på kultur för barn och unga. Ett av våra viktigaste mål är att fler ska kunna ta del av och utöva kultur.

Din nya arbetsplats

Kultur i Väst verkar i en kreativ miljö med många kraftfält och intressenter. Vi ska förmedla visioner, kunskap, insikter och inspiration och vi relaterar till och är en del av regionala, nationella och internationella branschvärldar. På enheten för Kultur och konstarter arbetar vi med litteratur och läsfrämjande, dans, film, teater och samtida konst, arkitektur, form och designfrågor.

Om arbetet

Vi söker en driven Producent som är van att arbeta med webbinnehåll och textbearbetning riktat till barn 7–12 år.

Kultur i Väst har fått ett särskilt uppdrag att stärka läsfrämjande och litteraturfrågor. Vi kommer utveckla arbetet med vår verksamhet barnensbibliotek.se. Barnens bibliotek är en digital sida som riktar sig till barn och unga men är även en resurs för bibliotek och skolverksamhet.

I arbetet ingår bland annat att producera innehåll till målgruppen, aktivt bidra i utvecklingsarbetet men också att vara operativ i löpande underhållsarbete. Detta sker i samråd med ansvarig webbredaktör. Under perioden vill vi gärna pröva nya former av kommunikation och delaktighetmetoder med målgruppen.

Tjänsten är en visstidsanställning till och med 31 dec 2019 med eventuell möjlighet till förlängning.

Om dig

Du som söker ska ha adekvat utbildning, erfarenhet av att arbeta med webbsidor och kunskap om gränssnitt riktade till målgruppen barn 7–12 år. Du ska kunna skriva och formulera dig på ett anpassat sätt till målgruppen, ha kunskap om barns medievanor, medier (särskilt barnlitteratur) och omvandla den kunskapen på ett strategiskt och operativt sätt.

Du har kunskaper i bildbehandling och fotografering. Du har ett strukturerat arbetssätt samtidigt som du gärna prövar andra och nya vägar. Det är en fördel om du har kunskap om offentlig verksamhet som möter barn i sin vardag, så som bibliotek, fritidsverksamhet och skolan. Har du erfarenheter av att arbeta med mångspråk är det en fördel.

Som person är du engagerad och kommunikativ. Du har förmåga att se helheter, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med aktörer i olika verksamheter och på olika nivåer. Du har utvecklingsdriv och kan inspirera och få med dig andra.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 

Mer information om Kultur i Väst hittar du på:

www.kulturivast.se

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 % - 100 %
Ort Borås med möjlighet till kontorsplats Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/712
Kontakt
  • Angelica Hadzikostas, Enhetschef,, 0706-1646469
  • Katarina Dorbell, Konsulent, 0708-182002
Facklig företrädare
  • Helén Liljedal, DIK, 0703-492 163
  • Lotta Eldh, Vision, 070 082 52 77
Publicerat 2019-01-30
Sista ansökningsdag 2019-02-22

Tilbage til Ledige stillinger