Beskrivning

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

På Affären Spårvagn/Båt arbetar vi för att säkerställa en attraktiv kundresa i ett partnerskap med 11 trafikbolag med ca 900 medarbetare. Varje dag ser vi till att kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen är trygg, enkel och smart för våra kunder. På avdelningen arbetar fem medarbetare med att koordinera, kvalitetssäkra och utveckla verksamheten.

Rollens innehåll

Som affärschef är ditt övergripande ansvarsområde att tillsammans med medarbetare och partnerföretag utveckla verksamheten, kvalitén och processer mot uppsatta mål. Du koordinerar arbetet internt och samarbetar med övriga avdelningar inom affärsenheten. Du säkerställer också att vi behåller och attraherar rätt kompetens.

Du kommer vara en del av Affärsenhetens ledningsgrupp och medlem i enhetens affärsforum. I dina ansvarsområden ingår att arbeta fram och utveckla affärsutvecklingsplan tillsammans med respektive partner­företag samt se till att aktiviteter genomförs och följs upp.

Du kommer också ansvara för att initiera större utrednings- och utvecklingsarbeten inför exempelvis upphandlingar. Du hanterar avtalsfrågor samt tilläggsavtal och tillköp. Vid behov deltar du vid uppföljningen av partnerföretagens leveranser.

I dina arbetsuppgifter ingår ett budgetansvar samt att följa upp ekonomiska resultat och rapporter.

Lämplig bakgrund

Du har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet inom ekonomi, management eller ledarskap. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom kollektivtrafikbranschen, transport- eller logistiksektorn eller från en organisation med ett samhällsuppdrag.

Du har erfarenhet från ledarskap och kan agera förebild både internt och externt mot våra partnerföretag. Vi lägger stor vikt vid det personliga ledarskapet och söker dig med ledaregenskaper som präglas av personligt ansvar, tilltro och omtanke för både kunder, medarbetare, verksamhet och resultat.

Vidare har du erfarenhet av att leda och utveckla affärsverksamheter samt att arbeta process­orienterat. Du har också erfarenhet från förhandling och utvecklingsarbete, gärna ur ett samhällsperspektiv. Har du erfarenhet från arbete med offentlig upphandling är det meriterande.

Du är affärsmässig och arbetar resurseffektivt. Ett tydligt kundstrategiskt helhetstänk är också ett stort plus.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som affärschef är du drivande, kommunikativ och tydlig. Du har ett intresse för samhälle och för kollektivtrafik och är mycket bra på att skapa goda relationer med både partnerföretag, medarbetare och politiska aktörer.

Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med geografisk placering i Göteborg. Tillträde snarast. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jarl Samuelsson, jarl.samuelsson@vasttrafik.se, 0727-35 26 15.

 

Västtrafik undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/235
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-01

Tilbage til Ledige stillinger