NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatrisk öppenvård, OCD-mottagning

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Uppdraget för Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för OCD-Tvångssyndrom är att erbjuda psykiatrisk specialistvård till vuxna personer med tvångssyndrom och relaterade syndrom, såsom dysmorfofobi (att lida av upplevda brister i utseendet som inte andra lägger märke till), samlarsyndrom (att tvångsmässigt spara på saker och inte kunna slänga oavsett värde), trichotillomani (att tvångsmässigt dra bort hår) och dermatillomani (att tvångsmässigt plocka bort hud).

På OCD-mottagningen i NU-sjukvården är följande personalkategorier representerade: medicinsk sekreterare, läkare, sjuksköterska och psykologer. Insatser som erbjuds är evidensbaserade och rekommenderade utifrån regionala och nationella riktlinjer. Tvångssyndrom behandlas med kognitiv beteendeterapi eller farmakologiskt.

Arbetsuppgifter
Som KBT-terapeut hos oss kommer dina arbetsuppgifter framför allt att utgöras av behandlingsarbete. Du kommer även att genomföra bedömningar. Vidare innebär tjänsten, att på sikt bistå med telefon- och internetrådgivning, det vill säga att vara konsulterande KBT-terapeut till andra vårdgivare i regionen.

Vi eftersträvar ett öppet och varmt arbetsklimat, där samarbete och humor har en självklar plats.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning med grundutbildning i psykoterapi med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. KBT-terapeut med steg 1 och/eller steg 2 kompetens. Dokumenterad erfarenhet av behandling med KBT inklusive exponering med responsprevention.

Meriterande är:

  • Dokumenterad erfarenhet av kliniskt arbete inom hälso- och sjukvården
  • Dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete
  • Dokumenterad erfarenhet av tvärprofessionellt teamarbete

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla/Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/216
Kontakt
  • Niklas Galligani, enhetschef, tfn 0761-10 19 78
Facklig företrädare
  • Ann-Charlotte Wulcan, Psykologförbundet, tfn 010-435 00 00 vxl
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-02-01

Tilbage til Ledige stillinger