Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Bakteriologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Klinisk mikrobiologi, Bakteriologi

På Klinisk mikrobiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är vi idag cirka 200 anställda. Vi bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus-, svamp- och parasitorsakade infektioner och är aktiva inom forskning, utbildning och undervisning. Verksamheten är uppdelad på sex enheter och vi söker just nu två nya kollegor till enheten Bakteriologi.

Du som börjar hos oss på Bakteriologi trivs med rutinarbete på en större enhet. Vi är totalt 53 personer som jobbar här. Du kommer att arbeta där både odlingsbaserad, mikroskopiska, molekylärbiologiska och proteomiska (proteinanalys) tekniker används. I arbetet ingår tjänstgöring var femte helg.

Vi ser gärna att du har intresse och förmåga att se vad som behöver utvecklas i ditt dagliga arbete och en vilja att dela med dig av din egen kunskap och utveckla den vi tillsammans har i teamet. När du är redo så finns det möjlighet att exempelvis ha ett metodansvar för en analys eller ett instrumentansvar. Du kommer också att vara uppdaterad inom det senaste inom mikrobiologi då vi både har kurser och föreläsningar samt pågående forskning inom ämnet.

Om arbetet

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med intresse för kliniskt mikrobiologiskt diagnostiskt arbete till vår bakteriologiska enhet. Arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande eftersom medarbetarna ambulerar mellan enhetens olika avdelningar.

Arbetet omfattar till största delen bakteriologisk, mykologisk parasitologisk diagnostik samt resistensbestämningar av antimikrobiella agens. Kvalitetsarbete och utvecklingsarbete samt kommunikation med vårdenheter är också en viktig del i ditt arbete. Du kommer att göra bedömningar av analysresultat, därför behöver du vara trygg med att väga samman komplex information. I det ingår att ha en förmåga att se när något är fel och agera utifrån det.

Verksamheten är mycket aktiv inom forskning, utveckling och undervisning eftersom vi ingår i ett universitetssjukhus. Helgarbete ingår i schemalagd verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med vana av datorarbete. Erfarenhet av arbete med svampar och parasitologi samt multiresistenta bakterier är meriterande. Vi ser gärna att du som söker har idérikedom och viljan att vara med och påverka och utveckla Klinisk Mikrobiologi.

Du har intresse av att arbeta i grupp och ska trivas med rutinarbete, samtidigt behöver du vara stabil och trygg med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på och kan anpassa dig efter det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter i mål på egen hand. Vi arbetar även i team och därför behöver du också vara bra på att samarbeta och vara tydlig när du kommunicerar både i det egna teamet och i kontakt med andra enheter inom och utanför sjukhuset. Du är mån om att leverera en god service och kvalitet och tycker det är viktigt att kunden blir nöjd.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7130
Kontakt
  • Enhetschef, Nahid Kondori, 070-082 58 04, 031-342 42 26
  • Enhetschef, Monica Rochester Roos, 031-342 46 46, 070-587 46 34
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-082 36 47
Publicerat 2018-11-21
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Tilbage til Ledige stillinger