Västfastigheter, Område Teknik, Säkerhet och Miljö, Teknikenhet SU/Botan

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal.

Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Beskrivning
Västfastigheter har, som regionens lokalförsörjare, ansvar att säkerställa ändamålsenliga lokaler både i de fastigheter vi själva äger och i externa fastigheter där Västra götalandsregionen bedriver verksamhet. Verksamheter i externa fastigheter kan vara tex vårdcentraler, tandläkarmottagningar och psykiatrimottagningar. Västfastigheter förvaltar ca 2,4 miljoner kvadratmeter, varav ca 700 000 utgör lokaler som ägs av externa fastighetsägare. Vi hanterar en årlig investeringsvolym på drygt 3.000 MSEK och har ett årligt energiinvestering utrymme beräknat till ca 150 MSEK.

Område Teknik/Säkerhet/Miljö (TSM) är den del av Västfastigheter som förvaltar och äger de tekniska systemen, byggnader och mark i våra egna fastigheter. I externa fastigheter medverkar vi i teknisk kravställning i projekt samt att vi från årsskiftet kommer att äga och förvalta tekniska säkerhetssystem. Vi arbetar med utveckling och förvaltning av anläggningarna i nära samverkan med driftpersonal, fastighetsförvaltare och projektledare.

Inom område Teknik, säkerhet och Miljö finns idag sju enheter. Denna tjänst kommer att tillhöra teknikenhet SU/Botan och till vårt ansvarsområde hör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Botaniska trädgården tillsammans med de externa inhyrningarna i Göteborgsområdet. På enheten arbetar idag 18 personer. Tjänsten är placerad på områdeskontoret i Mölndal som under mitten av 2019 kommer flytta till Nya Regionens Hus vid centralstationen i Göteborg.

Din roll
Den tjänst vi nu söker är teknikansvarig/teknisk förvaltare bygg till Sahlgrenska sjukhuset.

I rollen kommer du att arbeta med både långsiktig utveckling och förvaltningen av våra byggnader. Detta innebär att du kommer att arbeta i tidiga skeden med planering av reinvesteringar och underhåll och bevaka att byggnaderna fungerar som de ska på daglig basis. Du kommer även att arbeta med kravställning och uppföljning i kund-, underhåll- och investeringsprojekt. I din roll kommer du att ha mycket kontakt både med leverantörer och verksamheterna som nyttjar våra lokaler samt samverka med vår drift och projektorganisation. En förståelse för brukarnas behov och ett samspel med dessa är en viktig del av arbetet.

I uppdraget ingår bl.a. följande:

  • Kartläggning av byggnaders status och långtidsplanering av underhålls- och reinvesteringsbehov
  • Uppföljning av underhållsåtgärder
  • Kravställning och sakkunnig bygg i projekt
  • Stöd till projektledare och förvaltare i byggnadstekniska frågor
Kvalifikationer
Du har ingenjörsexamen eller annan relevant utbildning och erfarenhet som Västfastigheter anser likvärdig samt några års erfarenhet inom teknikområdet. Du har god kunskap om byggprocessen och erfarenhet av kravställning och kvalitetssäkring.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från vårdfastigheter, erfarenhet av projektering, kontroll och besiktning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med ett prestigelöst och strukturerat förhållningssätt. Du är van att arbeta både självständigt och i grupp och trivs att samarbeta över gränser för att skapa erfarenhetsutbyte. Du har god strategisk och analytisk förmåga och kan fokusera på både del- och helhet. Du har en tydlig och rak kommunikation som du kan uttrycka i så väl tal som skrift och är van att informera och tala inför grupper. Du beskriver dig som öppen och förändringsbenägen. Ditt intresse för teknik och teknikutveckling är stort och genuint och något som du gärna utvecklas inom.

Övrigt
Ange löneanspråk i ansökan.
Vi ser gärna att du åker kollektivt i tjänsten men B-körkort är önskvärt.
Resor i regionen kan förekomma i tjänsten.
Din titel som anställd är teknisk förvaltare

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal/Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7048
Kontakt
  • Magnus Staxäng, Teknikchef, 070-607 77 79
Facklig företrädare
  • Daniel Hansson, Vision, 070-780 57 59
  • Johannes Edvinsson, SACO, 070-926 26 68
Publicerat 2018-11-19
Sista ansökningsdag 2018-12-09

Tilbage til Ledige stillinger