Sahlgrenska Universitetssjukhuset, GLA, Lungmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Varje andetag räknas. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande verksamhet under utveckling som präglas av modern teknik och god omvårdnad!

Din nya arbetsplats?
Nu satsar vi på en nystart genom att öppna upp fler vårdplatser på vår lungmedicinska vårdavdelning. Därför söker vi nu nya medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla en avdelning med framåtanda, arbetsglädje och där vi startar ett förändringsarbete där vi fokuserar på personcentrerat arbetssätt. Vi vill att medarbetare får styra projektet där vi fokuserar på att hitta nya hållbara arbetssätt och vi hoppas att du vill vara med i detta arbete.

Hos oss möter du patienter med olika lungmedicinska diagnoser såsom lungcancer, KOL med andningssvikt, pneumothorax, lunginfektioner, interstitiella lungsjukdomar samt sömnrelaterade andningsstörningar.

Utöver kvalificerad omvårdnad och läkemedelsbehandling arbetar vi med respiratorer, thoraxdrän och högflödes-CPAP. Vi har ett multidisciplinärt samarbete kring patienterna där sjuksköterska, läkare och undersköterska har tät kontakt med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister. På avdelningen finns också receptarie för att vara behjälplig med läkemedelshantering och beställning.

Vad vi erbjuder dig
Hos oss får du efter bredvidgång en mentor under dina första två år hos oss. På avdelningen erbjuds regelbunden undervisning i både teoretiska och praktiska ämnen. Du kommer att få en namngiven läkare som du kan vända dig till om du har mer övergripande frågor av medicinsk natur. Målet är att kunna erbjuda fortbildning till alla våra medarbetare. Vi är även positiva till framtida forskningsengagemang.

Din roll som sjuksköterska hos oss
Som sjuksköterska hos oss har du både det medicinska ansvaret och omvårdnadsansvaret för patienterna vilket kräver personlig mognad och tydlighet i kommunikationen till patienter och anhöriga.

Teamarbetet är grundläggande för att kunna ge våra patienter bästa möjliga omvårdnad och behandling. I ditt arbete kommer du att ha ett eller flera ansvarsområden, där du har stor möjlighet att utveckla ditt ansvarsområde och testa nya arbetssätt. Detta kräver att du är initiativtagande och inte har några problem att ta ansvar.

Låter det intressant?
Stämmer du in på ovanstående profil? Om du svarar ja och är en legitimerad sjuksköterska som vill ge bästa möjliga vård till våra patienter så kan du vara den vi söker. Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av lungmedicin men inte ett krav.

Du har ett professionellt bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. Självklart har du ett intresse och engagemang av att kontinuerligt vara med och utveckla vården på avdelningen. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4275
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Natasha Ghirmai, 076-940 27 66
  • Vårdenhetschef, Camilla Ramnekrok, 076-830 86 07
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ingrid Therén Larsson, 031-342 10 19
Publicerat 2018-12-17
Sista ansökningsdag 2019-01-07

Tilbage til Ledige stillinger