Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Serologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Har du ett intresse för mikrobiologiskt diagnostiskt arbete? Vill du som BMA bli en fena på serologiska metoder? Då ska du söka till oss på Serologi! Oavsett om du är ny i yrket eller jobbat några år så är vi intresserade av dig!

På Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är vi idag cirka 200 anställda. Vi bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus och svamp och parasitorsakade infektioner. Då vi är en del av ett universitetssjukhus så är vi mycket aktiva inom forskning, utbildning och undervisning. På enheten för Serologi arbetar vi med serologisk diagnostik för påvisning och kvantifiering av bakterie- och virusspecifika antikroppar samt bakterie- och virusspecifika antigen. Hela enheten finns i fina nyrenoverade lokaler på Guldhedsgatan 10A.

Vad kommer du arbeta med hos oss?

Tillsammans med dina kollegor kommer du att delta i det dagliga diagnostiska arbetet på laboratoriet. Enheten består av tre avdelningar, bakteriell, virologisk och HIV Hepatit-serologi men vi arbetar nära varandra. Tanken är att du blir huvudplacerad på bakteriell serologi och i ditt arbete kommer det bland annat att ingå drift av analysinstrument, manuellt laboratoriearbete och registrering och omhändertagande av patientprover. Vi använder oss av metoder som till exempel ELISA, IF, CLIA och agglutinationsreaktion. En ny regional utrustningsplattform är på gång för att skapa en högre automation av arbetet. Det ser vi fram emot under 2019.

Vi ser gärna att du har en förmåga och se vad som behöver utvecklas i ditt dagliga arbete och en vilja att dela med dig av din egen kunskap till andra. När du är redo så kommer ett eget ansvarsområde att ingå. Du kommer också att vara uppdaterad inom det senaste inom mikrobiologi då vi både har kurser och föreläsningar inom ämnet.

Låter det intressant och du vill ingå i vårt team på bakteriell serologi?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium och/eller kunskap om serologisk laboratoriediagnostik så är detta meriterande.

I ditt arbete ingår bedömningar av analysresultat och din insats i processen är viktig. Vi tror därför att du är ansvarsfull och noggrann i ditt arbete. I det ingår att ha en förmåga att se när något är fel och agera utifrån det. Du är stabil och trygg med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på och kan anpassa dig efter det. Du är strukturerad och kan driva ditt eget arbete i mål på egen hand. Teamarbetet kräver samtidigt att du är bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar. Du är mån om att leverera en god service och kvalitet och tycker det är viktigt att kunden blir nöjd. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi hoppas att du tillsammans med oss vill möta en spännande framtid inom mikrobiologin! Undrar du något så är du välkommen att höra av dig till oss! Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3904
Kontakt
  • Enhetschef Jenny Isaksson, 031-342 47 36
  • Enhetschef Nahid Kondori, 031-342 42 26
  • Rekryterare Agata Fredén, 070-082 47 01
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-082 36 47
  • Naturvetarna, SACO, Ewa Johansson, 031-342 47 09
Publicerat 2018-06-11
Sista ansökningsdag 2018-06-24

Tilbage til Ledige stillinger