Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 369 - Självskadeenheten

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Om verksamheten

Självskadeenheten - Avdelning 369 på Östra sjukhuset har funnits sedan 2019 och har sedan 2023 i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlat självskadebeteende. Patienterna kommer till enheten via remiss från hela landet. Vården som bedrivs på enheten är planerad och bygger på frivillighet och vilja till förändring. På avdelningen erbjuds patienterna psykoterapeutisk behandling anpassat efter individuella behov och kognitiv funktionsförmåga.

Behandlingstiden sträcker sig mellan 18-24 veckor där patienterna har tillgång till ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, behandlingsassistenter, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist. Brukarmedverkan i skilda former är en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vårdprocessen genomsyras av dialektisk beteendeterapi (DBT) och är förlagd i en miljöterapeutiskt kontext.

Utöver den inneliggande behandlingen arbetar vi även med behandling och kartläggning i patienternas hemmiljö samt andra utåtriktade insatser så som konsultation till behandlare, utbildning och handledning. Enheten bedriver forskning relaterat till patientgruppen och arbetar med kontinuerlig verksamhetsutveckling.

Vad erbjuder vi?

Du kommer att introduceras in i arbetet av erfarna teamkollegor och kommer att erbjudas nödvändig utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning.

Avdelningen är den första i sitt slag i Sverige vilket innebär att det finns stora möjligheter att engagera sig i vidareutveckling av NHV-uppdraget ihop med övriga NHV-enheter lika väl som i de pågående forskningsprojekten. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i vårt team ansvarar du för att genomföra funktionsbedömningar och kartlägga patientens aktivitetsförmåga inför behandlingsstart och utifrån detta bidra till teamet med dina bedömningar om patientens behov av anpassningar och hjälpmedel. Delar av kartläggningen görs i form av hembesök, vilket innebär en del resor runt om i landet. Under vårdtiden på avdelningen arbetar du med aktivitetsbaserade behandlingsinsatser delvis individuellt, delvis i grupp. Därutöver bidrar du till teamet med löpande bedömningar utifrån din specifika kompetens och arbetar tillsammans med teamet i linje med patientens mål med behandlingen.  

Har du intresse, så finns goda möjligheter att fördjupa sig inom DBT och delta som färdighetstränare i mån av tid. Möjligheter finns även att hålla i utbildande insatser gentemot kommunala aktörer eller andra intressenter liksom att engagera sig i pågående forskningsprojekt.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagandet om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer.

Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3663
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alexander Marteleur, 0722046447
  • Vårdenhetschef, Kajsa Sjöberg, 0722012410
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter, Gunilla Rehn, 0736601449,gunilla.rehn@vgregion.se
Publicerat 2024-08-13
Sista ansökningsdag 2024-09-25
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb