Skaraborgs Sjukhus

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Är du intresserad av att arbeta inom anestesi och intensivvård? 

Verksamhetsområde Anestesi/Operation/IVA har sjukhusenheter i Skövde, Lidköping och Falköping. Totalt arbetar ca 450 medarbetare inom verksamheten. 

Intensivvård bedrivs dygnet runt i Skövde på 8 intensivvårdsplatser. Pre- och postoperativ vård bedrivs på samtliga tre sjukhusorter. I Skövde sker daglig elektiv kirurgi för både inneliggande och dagkirurgiska patienter vid anestesi-/operationsenheten, samt en omfattande akut operationsverksamhet under hela dygnet. Lidköping är ett centrum för elektiv operationsverksamhet med fokus på inneliggande ortopedi och kolonkirurgi kompletterat med dagkirurgisk verksamhet. I Falköping bedrivs dagkirurgisk verksamhet fem dagar i veckan med övernattning för utvalda patientgrupper. I Skövde finns också en pacemaker- och venportverksamhet inom verksamhetsområdets uppdrag.

Jourtid har vi två sjukhusbundna jourlinjer, en bemannad med specialistläkare som primärt tar hand om IVA och en primärjour som bemannas av bland annat ST-läkare. I tillägg till detta har vi en beredskapslinje med bakjour.

I Skövde finns en förlossningsavdelning med drygt 2500 förlossningar per år där An/Op/IVA SkaS står för den obstetriska anestesin.

Vår verksamhet i Skövde bedrivs i helt nya välanpassade, ljusa luftiga lokaler som invigdes under hösten 2023.

Verksamhetsområde Operation, Anestesi och Intensivvård har patienten i centrum och tillhandahåller specialiserad sjukvård. Genom hög kompetensnivå hos personalen, medicinskt, omvårdnadsmässigt och tekniskt ger vi patienten bästa möjliga vård. 

Arbetsuppgifter

Specialiseringstjänstgöring (ST) inom anestesi och intensivvård. Som ST-läkare hos lär du dig successivt att handlägga anestesier, smärtlindring och sviktande vitala funktioner i akuta situationer och på intensivvårdsavdelningen alltmer självständigt och att behärska detta allt bättre tills du är färdig specialist. Jourtjänstgöring ingår. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med ett intresse för anestesi, intensivvård och smärtverksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

En ST-tjänst vid Skaraborgs Sjukhus innebär kliniskt arbete på sjukhusen i såväl Skövde som Lidköping och Falköping.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2852
Kontakt
  • Åsa Appelqvist, enhetschef, 0724639347
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000vxl
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb