Skaraborgs Sjukhus, Rättspsykiatri

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Är du intresserad av och kan se utmaningen i att arbeta med och planera en långsiktig vård som leder till att patienten kan återgå till ett gott liv i samhället igen? Då kan du vara den vi söker!

Rättspsykiatriska enheten har 24 vårdplatser för personer dömda till vård enligt Lagen om Rättspsykiatrisk vård. På vårdavdelningarna arbetar psykiatrisjuksköterskor, sjuksköterskor och skötare. Till verksamheten hör också ett team med psykiater, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, verkstadsförmän, fritidsledare och sekreterare samt ett utslussningsteam bestående av psykiatrisjuksköterskor, pedagog och behandlingsassistent.

Rättspsykiatrin flyttade in i nybyggda lokaler under 2012 och lokalerna är byggda för att vara en god, läkande vårdmiljö för patienten, tillika en trevlig arbetsmiljö för personalen.

Arbetsuppgifter

Som skötare hos oss kommer du att arbeta med rättspsykiatrisk omvårdnad i ett samarbete med kontaktpersoner och övriga team. Du arbetar nära patienten och är med i dennes vardag. Du hjälper och stöttar i många olika situationer, både praktiskt och i samtal. Du har tillgång till regelbunden handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en godkänd omvårdnadsutbildning eller en utbildning vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är flexibel, stabil och självgående. Du har även lätt för att samarbeta och du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Det är meriterande om du har en utbildning med inriktning mot psykiatrin eller har tidigare erfarenhet av arbete som skötare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du skall ha intresse av att arbeta med rättspsykiatriska patienter och deras specifika behov.

Övrigt

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet berikar verksamheten. Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Anställningsintervjuer kommer göras löpande så vänta inte med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 37 tim/vecka, 100 %
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2843
Kontakt
  • Greger Karlsson, 072-2017691
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0500-478300
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb