Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Läkemedel

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Enheten för Slutenvårdsdos är en del av Sjukvårdsapotek VGR Sahlgrenska Universitetssjukhuset och tillhör Verksamhetsområde läkemedel. Till Sjukvårdsapotek VGR Sahlgrenska Universitetssjukhus hör, förutom Slutenvårdsdos, också enheterna för Läkemedelsförsörjning, Vårdfarmaci och Extempore. Tjänsten "Slutenvårdsdos" innebär dosdispensering av läkemedel till inneliggande patienter och vår enhet försörjer dagligen ca 1000 patienter med dosdispenserade läkemedel. Hos oss på Slutenvårdsdos arbetar apotekare, receptarier och apotekstekniker med varierande arbetsuppgifter och vi har ett flertal regionala uppdrag knutna till oss.

Vi står nu inför en ny fas i vår utveckling där vi ska bredda vårt uppdrag inom det nya journalsystemet Millennium och behöver då utöka personalgruppen.

Vad erbjuder vi?

Under 2024 införs ett nytt, gemensamt journalsystem i Västra Götalandsregionen – Millennium. I Millennium tillkommer ett helt nytt arbetsmoment som benämns Manuell produkttilldelning. Det finns ingen verksamhet som har detta idag, så vill du ta chansen och vara med på en spännande resa med att bygga upp en helt ny funktion så är det här tillfället för dig.

Arbetsuppgifter

Vid en ordination i Millennium sker en produkttilldelning vilket i korthet kan beskrivas som att ordinationen kopplas samman med det verkliga läkemedlet. Det sker oftast per automatik, men en viss andel av ordinationerna kommer att kräva manuell hantering. Med manuell hantering menas att en farmaceut samordnar förskrivarens ordination med ett läkemedel som finns tillgängligt och kan administreras till patienten. En fungerande produkttilldelning är en förutsättning för att patienterna skall få sina ordinerade läkemedel och att, bland annat, slutenvårdsdoser ska kunna produceras.

Utöver det regionala arbetet med produkttilldelning i Millennium kommer tjänsterna innefatta arbete på enheten för Slutenvårdsdos. Du kommer bland annat att få arbeta med den farmaceutiska validering av inkomna ordinationsändringar som görs innan produktionen och kontroll, packning och rättning av de färdiga dospåsarna.

Eftersom tjänsten är ny kan arbetsuppgifterna komma att utformas efterhand beroende på uppkomna behov och egna intressen. Som produkttilldelare kan helgtjänstgöring kan komma att ingå på sikt.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller apotekare, gärna med några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete inom dosverksamhet och/eller sjukhusapoteksverksamhet är meriterande, likaså ett brinnande intresse för nya digitala lösningar och arbete i olika IT-miljöer.

Du har god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier och har lätt för att skapa nya kontakter och goda relationer. Du är lika van att arbeta i team som självständigt, tar egna initiativ och har en förmåga att se hur arbetsflöden ska struktureras och organiseras för att din insats ska ge bästa möjliga nytta. Du behöver även ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska, samt på ett pedagogiskt sätt kunna sprida information och kunskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2750
Kontakt
  • Enhetschef, Ann Wennerbäck, 072-1832751
Facklig företrädare
  • SACO, Reza Asadian, 031-3424528,073-0757946
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb