Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mottagning för spelberoende & skärmhälsa

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa erbjuder KBT-behandling för spelberoende (beroende av spel om pengar) och datorspelsberoende. Våra patienter kommer från hela Västra Götalandsregionen, och kan söka hjälp hos oss från och med året de fyller 16 år. Vårt mål är att vara Sveriges ledande kunskapscentrum avseende spelberoende och datorspelsberoende och sprida aktuell kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Behandlingen förmedlas antingen individuellt, i grupp eller i form av internetbehandling. I behandlingarna ingår också komponenter från Motiverande samtal. Vi arbetar strukturerat med utvärdering av våra behandlingar och integrerar den kliniska verksamheten med utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

På mottagningen arbetar psykologer, sjuksköterska, socionom och administratörer. Vi har också forskare och doktorander knutna till verksamheten. Mottagningen ligger centralt i Göteborg vid Järntorget. Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida på sahlgrenska.se.

Vad erbjuder vi?

På mottagningen finns genomarbetade rutiner som stöd i arbetet, samt erfarna och hjälpsamma kollegor. Det kommer att ges regelbunden handledning av legitimerad psykolog. Du kommer även medverka på mottagningens veckovisa behandlingskonferenser och dra dina ärenden, och göra fortsatt plan för patienterna tillsammans med teamet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en psykologassistent som kan bistå i forskningsanknutna arbetsuppgifter på mottagningen, men också det löpande uppföljningen av våra behandlingar. Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att genomföra strukturerade psykiatriska bedömningar via telefon samt telefonsamtal för uppföljning av behandlingseffekt. Utöver detta tillkommer att systematiskt sammanställa information till forskningsstudier samt verksamhetsutveckling. Vid behov kan det även bli aktuellt att genomföra nybesök för patienter på mottagningen eller andra arbetsuppgifter kopplade till mottagningens löpande arbete.

Omfattningen av arbetet kan variera över tid men beräknas till cirka 1-2 dagar per vecka. Delar av arbetet går att genomföra på distans. Det är önskvärt att det finns möjlighet att närvara på behandlingskonferenserna som sker på tisdagsförmiddagar.

Om dig

Vi söker dig som är psykologstudent och har genomfört din praktikperiod. Du behöver ha god organisationsförmåga, och vara noggrann med detaljer. Du bör kunna arbeta självständigt, under handledning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2625
Kontakt
  • Annika Hofstedt, Enhetschef, 0700207602
  • Psykolog, Jessica Mattiasson, 0722047479
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Psykologförbundet, 0707520739
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb