Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hematologi och Koagulation

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet där forskningsenheten är en självständig enhet som växer. Vår forskningsenhet är i en expansionsfas därav söker vi nu dig som vår nya kollega.

Vår målsättning är att erbjuda varje patient en möjlighet att delta i en studie under olika faser av sin sjukdom.

Vi bedriver både forskningsprojekt och studier initierade från kliniken men även kliniska läkemedelsprövningar på uppdrag av läkemedelsindustrin.

Medarbetare på forskningsenheten har sin basanställning på sektionen med placering hematologimottagningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en legitimerad sjuksköterska/forskningssjuksköterska för arbete med kliniska studier. Du kommer att arbeta i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor och apotekare.

Som forskningssjuksköterska hos oss blir du involverad i ett flertal kliniska studier där du förväntas planera, genomföra och följa upp det kliniska studiearbetet. Tillsammans med övriga medarbetare i studieteamet ansvarar du för att utföra undersökningar, provtagningar och behandlingar enligt protokoll för varje specifik studie. En stor del av arbetet innebär administrativa arbetsuppgifter som till exempel registrering av data i olika system, deltagande i möten och intern dokumentation. Du förväntas också att bidra till en kontinuerlig utveckling av arbetssätt och rutiner inom vår verksamhet.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska/forskningssjuksköterska och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kliniska prövningar och utbildning i GCP (Good Clinical Practice).  Vi ser gärna att du har arbetat inom hematologi/onkologi eller närliggande område.

Rollen kräver stor noggrannhet samt god kommunikativ och administrativ förmåga. Det är viktigt att du som person är lyhörd och flexibel samt har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du ska ha lätt för att samarbeta men samtidigt är det av stor betydelse att du är trygg med att agera självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under anställningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2623
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marie Fransson, 0735-663801
  • Sektionsledare, Jennie Grob , 0735-622310
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Anna Olovsson Enlöf , 031-3428635
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb