NU-sjukvården, Område I, Specialistmedicinklinik, Dialys

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du ha ett arbete där du kombinerar omvårdnad, medicinsk teknik och utbildning av
patienter? Tycker du att det är viktigt med ett spännande arbete där du får chansen att utvecklas som sjuksköterska? Då är dialysmottagningen rätt arbetsplats för dig!

Om verksamheten
Dialys- och njursviktsmottagningen tillhör NU-sjukvårdens specialistmedicinklinik. Till vår mottagning kommer patienter med akut- och kronisk njursvikt i olika stadier av sin njursjukdom och behandling. Vi har mottagningsverksamhet för njursvikt- och njurtransplanterade patienter samt dialys med en mottagning för bloddialys på NÄL, en bloddialysdialysfilial i Munkedal och en för peritonealdialys.

Arbetet hos oss på dialysen
Hos oss arbetar sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, köksbiträde och medicinsk tekniker i ett nära samarbete med patienten. Egenvård och delaktighet är centrala begrepp i vår verksamhet. Vi strävar efter att patienten själv ska kunna utföra hela eller delar av sin behandling. Mycket av ditt arbete som sjuksköterska hos oss består därför av att stötta och utbilda våra patienter till egenvård, självdialys och på sikt även hembehandling. Hos oss är ett personcentrerat arbetssätt en självklarhet!

Här kombineras patientutbildning, omvårdnad och medicinsk teknik och vi erbjuder dig ett varierande, utvecklande och spännande arbete. Den ena dagen är sällan den andra lik och du arbetar i varierande tempo i nära samarbete med erfarna kollegor.

Hos oss får du inskolning under 8-10 veckor med bredvidgång med erfaren sjuksköterska, därefter arbetar vi med mentorskap under första året. Fortbildning och kompetenshöjning är viktigt och vi har regelbundna utbildningstillfällen på mottagningen.

Vi arbetar i det dagliga med att utveckla vårdkvaliteten och det finns goda möjligheter för dig som medarbetare att engagera och fördjupa dig i olika delar av vården.

Är du nyfiken och vill veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har intresse för att gå vidare i din utveckling. Dialyserfarenhet är meriterande. Du är nyfiken på njurmedicinskvård och dialys. 

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett gott bemötande, är noggrann, ansvarstagande flexibel och har ett metodiskt arbetssätt. Det är viktigt att du tycker om patientutbildning och har ett pedagogiskt arbetssätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker fortlöpande under hela ansökningstiden.

Möjlighet finns att gå med några timmar för att se verksamheten!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2603
Kontakt
  • Eva-Lis Henriksson, Vårdenhetschef, 010-4355331
Facklig företrädare
  • Helena Solefors, Vårdförbundet, 010-4355330
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb