Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin, Geriatrik och Akutmott. Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 355 är en internmedicinsk vårdavdelning med inriktning diabetes, endokrinologi och gastroenterologi. Avdelningen disponerar 28 vårdplatser vilka är fördelade i fyra moduler med sju vårdplatser i vardera modul. Som sjuksköterska ansvarar du för en sådan modul dag, kväll och helg.

Vad erbjuder vi dig?

Vi välkomnar nu dig som ny medarbetare in i vår härliga sjuksköterskegrupp. Här hos oss har du möjlighet att utvecklas och växa in i din sjuksköterskeroll. Atmosfären hos oss är avslappnad, tillåtande och inkluderande.

Dagtid måndag-fredag finns en farmaceut på avdelningen som stödjer dig i det farmakologiska arbetet och en resurssköterska som stöd för alla gruppsjuksköterskor med exempelvis inläggningar och hemgångar. Vi har omsorgskoordinatorer som ansvarar för vårdplaneringar och en tydlig arbetsbeskrivning som sätter ram för det dagliga omvårdnadsarbetet.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska erbjuder vi obligatoriskt mentorstöd under ditt första år. Även till dig som har arbetat en tid kan få en mentor om du så önskar.

Vi har individuell schemaplanering vilket hos oss innebär att du arbetar blandat dag/kväll/helg med stor möjlighet att själv påverka och forma ditt individuella schema. Nätterna tas om hand av fasta nattlag på avdelningen.

En gång per år har du ett enskilt utvecklingssamtal där vi skriver en individuell målplanering för din kompetensutveckling under kommande år. Vid senaste medarbetarenkäten fick avdelningen generellt mycket goda resultat.

Arbetsuppgifter

Med patienten i fokus utför du omvårdnadsuppgifter på en hög nivå. Du utför bedömningar och vidtar åtgärder. Du leder omvårdnadsarbetet och har ett nära samarbete med undersköterska, läkare, farmaceut, fysioterapeut och arbetsterapeut. På avdelningen förekommer ett brett spektra av olika internmedicinska sjukdomstillstånd vilket ger dig en bred internmedicinsk plattform som bas. Arbetsmiljön hos oss är tempofylld men samtidigt tillåtande och lärorik.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har kunskaper i Melior eller har erfarenhet av att arbeta i Samsa. Du som söker en tjänst hos oss har förmåga att göra helhetsbedömningar och prioriterar och strukturerar arbetsdagen samtidigt som du arbetsleder en till två undersköterskor. Du är orädd för att ta egna initiativ och du är en skicklig organisatör. Vi vill gärna ha en kollega som dessutom gillar struktur och har förmågan att arbeta metodiskt med de riskbedömningar och vårdplaner som görs för att skapa största värde för våra patienter. Alla medarbetare på avdelning 355 arbetar professionellt och sätter stort värde i att leverera vård och omvårdnad på hög nivå.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vill du veta mer om vilka möjligheter du har att utvecklas tillsammans med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, gå in via länk: Karriärutvecklingsmodellen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2520
Kontakt
  • Catharina Lundgren, tf Vårdenhetschef , 031-3434852,0765294596
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Jasmine Abdowod, 031-3435052
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb