Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling, Hållbarhet

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu ska en av våra medarbetare vara tjänstledig för studier under ett år och vi söker en vikarierande regionutvecklare som vill vara med och leda, utveckla och samordna genomförandet av Västra Götalandsregionens hållbarhetsmål tillsammans med våra förvaltningar och bolag. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.


Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta på hållbarhetsavdelningen och tillsammans med kollegorna skapa förutsättningar för VGR:s genomförande av hållbarhetsmålen med fokus på miljömålen. Det gör du genom att vara med och samordna, stödja och utveckla arbetet tillsammans med regionens förvaltningar och bolag. Uppdraget innebär att ansvara för utveckling och drift av det regionövergripande klimatväxlingsprogrammet för Västra Götalandsregionens egna verksamheter. Klimatväxlingsprogrammet avgiftsbelägger tjänsteresor med privat bil och flyg. De insamlade medlen används för åtgärder att minska klimatpåverkan från våra verksamheter.

I tjänsten ingår även utvecklingsarbete inom klimatområdet, hållbart resande och kommunikation. Det innebär att vidareutveckla verksamhetens strategiska arbete inom områdena i samverkan med aktörer inom organisationen men också med externa kontakter. I arbetet ingår även att bereda ärenden till politiken då hållbarhetsavdelningen ger stöd till bland annat regionstyrelsens hållbarhetsutskott.


Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.


För att lyckas i rollen behöver du:
Ha relevant högskoleutbildning med miljö- och hållbarhetsinriktning samt relevant arbetslivserfarenhet och är en person med stort engagemang för miljö- och utvecklingsarbete som har förmågan att inspirera andra. Uppdraget ställer krav på att du som person har förmåga att leda och driva processer både självständigt och tillsammans med andra. Du har god samarbetsförmåga, du är lyhörd, analytisk, engagerad och engagerande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, som att du arbetar strukturerat och resultatinriktat samt har god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du har vana att hålla föredrag och kan samverka utifrån en förståelse för dina samverkansparters villkor och förutsättningar.

Du ska ha:

 • Högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område.
 • Erfarenhet av strategiskt miljöarbete
 • Du har vana av att leda och samordna processer inom hållbarhetsområden

Det är meriterande med:

 • Erfarenhet av arbete i politisk styrd organisation
 • Erfarenhet av klimatberäkningar och livscykelanalyser
 • Erfarenhet av miljökravställande vid upphandlingar och inköp

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2437
Kontakt
 • Viveca Reimers - Hållbarhetschef, 0709403990
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb