Folktandvården, Specialistkliniken för ortodonti Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Vill du vara med och skapa leenden hos oss?
Vi söker två ortodontiassistenter/tandsköterskor med intresse för ortodonti och som är intresserade av att så småningom genomgå ortodontiassistentutbildning. 

Ortodontiassistentutbildningen är en 2-årig kompletterande utbildning som sker på arbetstid och bekostas av arbetsgivaren. 

Välkommen att söka även om du är ny i yrket.

Huvuduppdrag och arbetsuppgifter
På Ortodontikliniken träffar du patienter i alla åldrar med många olika vårdbehov. Som tandsköterska hos oss har du en viktig roll för att patienterna ska känna sig bra bemötta och trygga under sitt besök. Du får användning av hela din kompetens samtidigt som tjänsten också ställer krav på både kreativitet, empati och servicekänsla. Vi arbetar i team med varierande sammansättning, där tandsköterskor och ortodontiassistenter självständigt utför en del av patientbehandlingen inom ramen för sitt kompetensområde.

I tjänsten ingår bland annat:

 • Att assistera vid undersökningar och behandlingar
 • Egna patientbehandlingar inom ramen för din kompetens 
 • Röntgenhantering
 • Fotografering
 • Intraoral scanning
 • Administrativa arbetsuppgifter

Ortodontikliniken är en stor klinik med cirka 50 medarbetare och 12 utbildningsplatser för nationell och internationell specialistutbildning av tandläkare. Kliniken är belägen på Odontologen tillsammans med områdets övriga specialistkliniker. Läs gärna mer om våra öppettider och hur du hittar hit: Ortodonti, Göteborg - Folktandvården (vgregion.se)

Kompetenskrav och profil

 • Ortodontiassistent eller utbildad tandsköterska med en godkänd utbildning av MYH (Myndigheten för Yrkeshögskolor)
 •  Kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift
 • God datorvana
 • Förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och klokt sätt
 • Kunna ge ett stabilt och lugnt intryck även när det är mycket att göra
 • Förmåga att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört sätt

Eftersom kliniken bedriver internationell specialistutbildning är kunskaper i engelska meriterande. På en stor klinik med många medarbetare är flexibilitet av stort värde. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är du ny i yrket får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första tiden. Handledningsprogrammet är en del av vårt tvååriga utvecklingsprogram för nyutbildade tandsköterskor.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Dessa intervjuer är planerade till vecka 24-25. Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2433
Kontakt
 • Gruppchef: Rose-Marie Haugen, 0702625251
 • Klinikkoordinator: Elisabet Carlsson, 0700824562
Facklig företrädare
 • Vision: Therese Lindqvist, 072-2026910
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb