Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 2, Onkologimottagning

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

I verksamhetsområde Kirurgi, Urologi och Palliativ vård ingår kirurgens onkologimottagning i Skövde och Lidköping. Verksamheten är indelad i onkologisk dagvårdsverksamhet, cytostatikabehandling och läkarmottagning. På enheten behandlar vi huvudsakligen patienter med bröst-, gastrointestinal-samt prostatacancer, i så väl kurativt som palliativt syfte. Utökning till fler diagnosgrupper är under utredning.
Vi söker en ny medarbetare till vårt team i Lidköping/Skövde.

Arbetsuppgifter

Vi har ett personcentrerat förhållningssätt i mötet med våra patienter och som sjuksköterska har du rollen som kontaktsjuksköterska under behandlingstiden. Mottagningsverksamheten består i att delta vid läkarbesök där medicinska behandlingar initieras och följs upp. I den onkologiska dagvårdsverksamheten administreras olika behandlingar men främst cytostatikabehandling. Telefonrådgivning är en viktig del i arbetet. Du arbetar självständigt men också i nära samarbete med kollegor och läkare. 
Hos oss har du alltid möjlighet att lära dig något nytt eftersom onkologin är i ständig utveckling. 
Vi arbetar måndag till fredag och är lediga röda dagar, men viss helgtjänstgöring på avdelning kan ingå i tjänsten

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad sjuksköterska, har arbetat som kontaktsjuksköterska inom onkologi och har en gedigen erfarenhet inom området. Specialistutbildning inom onkologi är meriterande.
Du är som person förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer både till kollegor och patienter. Du förstår vikten av det goda bemötandet gentemot patient och närstående, du har helhetssyn samt är genuint intresserad av onkologisk sjukvård. Du är lösningsfokuserad och vill bidra till verksamhetens utveckling. Du har också en förmåga att prioritera och fatta egna beslut.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar. 
Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2256
Kontakt
  • Birgit Edin, enhetschef, 0722062016
  • Karin Jannesson, teamledare, 0767247188
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500431936
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb