NU-sjukvården, Vuxenpsykiatri, Gemensam rättspsykiatri 1

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Om oss
RUT-teamet står för Rättspsykiatriskt Utslussningsteam. I RUT-teamet är varje dag spännande och den ena dagen är inte den andra lik. RUT-teamet består av fyra personer fördelat på yrkeskategorierna kurator och sjuksköterska, och nu söker vi ny sjuksköterska till vårt team!

Vårt RUT-team arbetar med patientgruppen som är dömda till rättspsykiatrisk vård och som nu är i utslussningsfasen av sin vårdtid. RUT-teamet är då en del av övergången från sluten till öppen rättspsykiatrisk vård.

Vi är i startgroparna att starta upp en rättspsykiatrisk öppenvårdsmottagning som är kopplat till vårt RUT-team så vi kommer arbeta både på mottagning och med hembesök.

Patienterna har sin hemort inom någon av NU-sjukvårdens 15 kommuner. Men det förekommer även resor utanför NU-sjukvårdens upptagningsområde.

Vårt arbete syftar till att skapa ett stabilt och väl fungerande nätverk omkring patienten, genom samverkan mellan berörda myndigheter och vårdgivare. Vi utgår från Brinkåsen i Vänersborg, där också vår rättspsykiatriska öppenvårdsmottagning är belägen.

Vi letar efter dig som har ett genuint intresse för att arbeta med det här uppdraget och tillföra din kompetens och energi samt vara en del i att planera och starta upp vår öppenvårdsmottagning. Vill du vara med och fortsätta utvecklas tillsammans med oss? Här är ett gott gäng som trivs och stöttar varandra, och ser att uppdraget är både meningsfullt och gör skillnad för de enskilde patienten.

Arbetsuppgifter
I RUT-teamet arbetar du utifrån det stöd patienten behöver. 

Våra huvudsakliga uppgifter:

  • Göra hembesök till eget boende/särskilt boende.
  • Bemanna vår rättspsykiatriska öppenvårdsmottagning där vi bistår med provtagning, drogtester, medicindelning och samtal.
  • Delta på samordnade vårdplaneringar och andra nätverksmöten kring patienten.
  • Vi ska bidra till att patienten ska få kunskap och insikt om sin sjukdom för att kunna hantera den utifrån sina förutsättningar.
  • Arbeta för att patient ska få en stabil kontakt med sina vårdkontakter.
  • Öka kompetensen om patientens specifika behov hos samverkande vårdgivare och myndigheter.
  • Främja nätverkssamarbete.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, kommunal socialtjänst eller närliggande verksamhet. God samarbetsförmåga, flexibilitet, initiativförmåga, humor och kreativitet är egenskaper som vi värdesätter.

Utbildning i nätverksarbete samt lång erfarenhet av missbruk, samsjuklighet, socialpsykiatri är meriterande för tjänsten.

B-körkort är ett krav.

Övrigt
Intervjuer sker löpande och kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2207
Kontakt
  • Sophia Karlsson, Enhetschef , 076-2827094
  • Ann-Sofie Lärk, Sjuksköterska, 073-3604681
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb