Närhälsan Södra Torget vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Om oss

Närhälsan Södra Torget Ungas Psykiska Hälsa är centralt beläget i Borås. Vi är en producentneutral verksamhet som främst möter unga mellan åldrarna 6-18 år från Sjuhärad. Vi samarbetar tätt med vår systermottagning i Skene och på så sätt är vi en större miljö med ca 14 personer som arbetar med psykologiska primärvårdsinsatser till vår målgrupp. För tillfället arbetar det sju psykologer hos oss och nu vill vi även ta emot en PTP-psykolog till vårt team.

Vi strävar efter en positiv stämning och värnar om en god arbetsmiljö där vi värdesätter varandra och våra kompetenser inom olika verksamheter. Alla har ett gemensamt ansvar för helheten. Deltagande i förbättrings- och utvecklingsarbete ingår.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan.

Om arbetet

Vi erbjuder PTP-tjänstgöring med stora möjligheter till fortsatt anställning efter legitimation inom Närhälsan. Dina arbetsuppgifter består av att under handledning genomföra psykologisk behandling som omfattar bedöma, utreda, diagnosticera och behandla barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Vi lägger stor vikt vid att även se föräldrar och deras föräldraskap som en viktig resurs för att återfå psykisk hälsa för vår målgrupp.  Vi arbetar även med internetbaserad terapi och psykologisk behandling i grupp. Vanliga svårigheter som våra patienter söker för är nedstämdhet, oro och utagerande svårigheter, reaktioner på kriser som inträffat och svårigheter kopplat till det. Vi har en bred palett att arbeta med, från lindriga och nyligen uppkomna problem till mer allvarlig misstanke och psykisk ohälsa.

Vi arbetar mycket tillsammans i teamet. Utan samverkan med externa vårdgrannar kommer man inte långt när man arbetar med vår målgrupp så det lägger vi mycket fokus på. Du och dina kollegor ansvarar tillsammans med chefen för Ungas Psykiska Hälsas utveckling i ett ständigt pågående förbättringsarbete.

Om dig

Vi söker dig som avlagt psykologexamen med behörighet att genomföra PTP-tjänstgöring. Vi ser att du har ett särskilt intresse att arbeta med barn och inom primärvården. Du har även inriktning mot KBT alternativt korttids PDT eller IPT.

Du tar initiativ då situationen kräver det samt organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Du delar även Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer, vi prioriterar då resor med allmänna kommunikationsmedel.

Intervjuer på vårdcentral kommer att hållas löpande under ansökningstiden.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1991
Kontakt
  • Maria Sjöblom Hyllstam, Enhetschef, 070-0207645
  • Gustav Anell, PTP-handledare, 073-0746214
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb