Regionhälsan Skaraborg Psykologmottagningar föräldraskap och små barn

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Om oss

Skaraborg psykologmottagningar föräldraskap och små barn är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård Barn och Unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med psykologer som enhetschefer och en psykolog som områdeschef.

Vårt uppdrag är att främja barns hälsa och utveckling från graviditeten fram till start i förskoleklass, genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser. Vi är 13 psykologer och 1 administratör anställda inom enheten som är lokaliserad på mottagningar i Falköping, Lidköping, Skövde och Mariestad. Vi har en god stämning på våra mottagningar och trivseln är hög.

Om arbetet

Som PTP-psykolog hos oss får du en mycket bred och varierad erfarenhet av psykologarbete i klinisk verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta insatser individuellt och i grupp till föräldrar, psykologisk behandling till blivande och nyblivna föräldrar samt bedömning och utredning av små barns utveckling. Du kommer även att få prova på konsultrollen i vårt konsultativa uppdrag mot personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård. På två av våra mottagningar finns utöver vår ordinarie verksamhet även tvärprofessionella team med där psykolog, logoped, barnläkare och specialpedagog samverkar mycket tätt i s k Småbarnsteam där fokus ligger på att upptäcka tidiga funktionsavvikelser hos små barn. Småbarnsteam kommer att implementeras på våra resterande två mottagningar under hösten 2024.

Som ptp-psykolog hos oss har du regelbunden handledning av erfaren psykolog i enlighet med Socialstyrelsens anvisningar. I tjänsten ingår deltagande i Västra Götalandsregionens PTP-program, som innebär regelbundna utbildningstillfällen samt möjlighet till utbyte med andra PTP-psykologer.

Tillsammans med övriga kollegor på enheten och i regionen får du ta del av gemensamma fortbildningsinsatser. Läs mer om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dina formaner

Om dig

Du skall ha en psykologexamen och kunna uppvisa ditt examensbevis vid start av PTP-tjänstgöringen. För att trivas hos oss behöver du uppskatta ett varierat arbetsinnehåll och att möta både vuxna och små barn. Du tycker om att samverka med andra, både psykologer och andra yrkeskategorier, men har även förmåga att arbeta självständigt. Du tilltalas av vårt breda uppdrag, att arbeta såväl förebyggande som med bedömning och behandling, samt att arbeta på individ- och gruppnivå. Humor gillar vi, och viktiga personliga egenskaper för arbetet är nyfikenhet, initiativkraft och ett visst mod att prova nya saker.

Villkor

Praktisk tjänstgöring som psykolog (PTP) är en visstidsanställning på heltid till och med 2025-08-30. PTP får inte påbörjas utan att ha erlagt psykologexamen. Vi genomför urval och intervjuer löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1978
Kontakt
  • Pernilla Leion, Enhetschef , 0700-822499
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb