Koncernkontoret, Koncernstab Kommunikation, Press och medier

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Som ett led i att förstärka Västra Götalandsregionens arbete inom civil beredskap söker vi nu en senior kommunikatör med inriktning civilt försvar och kriskommunikation till avdelning Press och media, Koncernkontoret. 

Tjänsten är en visstidstjänst, till att börja med på ett år och omfattar 60 procent. 

Ditt uppdrag

Tjänsten innebär att tillsammans med berörda verksamheter bygga upp, driva, och strategiskt utveckla kommunikationen inom civil beredskap med fokus på sammanhållen kommunikation och genomförande. 

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att analysera nuläget, anpassa befintliga kommunikationsplaner, bygga kommunikationssystem, identifiera utbildningsbehov, initiera och etablera samverkan inom VGR och samverka med andra aktörer som verkar inom sakområdet. Vidare ingår strategiskt och operativt arbete med kommunikation inom VGR till politisk ledning, chefer och medarbetare i frågor gällande höjd beredskap krigsplanering och krishantering. 

En annan viktig del i tjänsten är att bygga arbetssätt och processer för hur VGR inom kommunikation hanterar informationspåverkan. 

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi välkomnar dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande och flerårig erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation. Det är meriterande om du har kunskap och utbildning inom civil beredskap och kommunikation i kris. 

Tjänsten kräver att du är analytisk och strategisk med förmåga att se till både helheten och delarna. Det är meriterande om du har god erfarenhet av att arbeta i stora organisationer, gärna inom offentlig sektor.  

Du har arbetat minst fem år med strategiskt kommunikationsarbete och är kunnig inom och har jobbat med kriskommunikation. Du har en god förståelse för sociala medier och det digitala kommunikationslandskapet. 

Du är självständig och strukturerad och har erfarenhet av att både bygga från grunden och att utveckla verksamheten. Du är van att arbeta nära ledningen och av att vara strategisk rådgivare inom kommunikation, är en trygg teamspelare och prestigelös. Du har lätt för att skapa relationer inom och utanför organisationen. 

Tjänsten innebär också att kommunicera inom sakområdet och du behöver därmed vara en skicklig kommunikatör med mycket god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du kan självständigt prioritera mellan arbetsuppgifterna, arbeta långsiktigt såväl som under tidspress. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av stabsarbete. 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet 

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1970
Kontakt
  • Anna Liljenberg, 0761-426372
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb