Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Verksamhet Medicin barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Drottning Silvias barnsjukhus har ett brett utbud av högspecialiserad vård. Vid sektorn för pediatrisk diabetes, endokrinologi och obesitas bedrivs en komplett verksamhet inom ämnesområdet, omfattande såväl läns- och region- som högspecialiserad vård. På barnsjukhuset disponerar vi över hela spektrumet av metoder för utredning och behandling. Barn och ungdomar tas omhand i ett nära samarbete med flera andra sektorer. Inom sektorn bedrivs utbildnings- och forskningsverksamhet och vi erbjuder även subspecialisering inom pediatrisk endokrinologi.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef har du ansvar över verksamhet, ekonomi och personal för läkargruppen. Du arbetar för att verksamheten skall vara organiserad, så att den möjliggör hög patientsäkerhet, god kvalitet och främjar kostnadseffektivitet. Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen och arbetar på dennes uppdrag, och skall bistå genom att utifrån ett processinriktat arbetssätt och inom givna budgetramar planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten. Du skall ha ett helhetsperspektiv avseende verksamhetsområdets medicinska uppdrag. Samarbete med vårdenhetschef och övriga sektionschefer inom verksamhetsområdet är av stor betydelse. Chefsuppdraget är kopplat till klinisk tjänstgöring.  

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom barnmedicin. Erfarenhet av ledarskap samt forskning är meriterande. Du vill hjälpa medarbetarna att växa och att stimulera deras personliga utveckling. Du har god samarbetsförmåga och personligt engagemang i ditt arbete. Ditt ledarskap är engagerat, närvarande och prestigelöst. För dig som ledare är det en självklarhet att du är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Du är initiativrik, lösningsfokuserad och ser vikten av att skapa goda relationer och samarbeten. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Du är också bra på att kommunicera på ett tydligt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av kliniskt arbete med pediatrisk endokrinologi - diabetologi är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1932
Kontakt
  • Tf verksamhetschef, Yvonne Simrén, 076-7244010
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy, 070-0816763
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Tillbaka till lediga jobb