Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri, BUP mottagning Skene

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Om vår lediga tjänst
Vi erbjuder PTP-tjänstgöring under handledning och vi söker nu dig som med din kunskap och ditt engagemang vill vara med och göra skillnad. Vi är en mottagning med allmänpsykiatrisk inriktning vilket innebär att vi möter patienter med alla förekommande diagnoser inom det specialistpsykiatriska området. På mottagningen är arbetet varierat, arbetet bedrivs i team med hög grad av delaktighet. Trivseln är hög på mottagningen.

Som PTP-psykolog förväntas du arbeta med fördjupad bedömning, utredning och behandling. Du deltar även i behandlingskonferenser där du bidrar med din psykologiska kunskap tillsammans med övriga psykologer.

PTP-psykologer ingår, vid sidan av det regionala PTP-programmet även i ett sammanhållet lokalt PTP-program med föreläsningar och kliniska seminarier. Du har även möjlighet att auskultera på psykiatrisk akutmottagning, heldygnsvård eller annan mottagning för att få kännedom om den psykiatriska vårdkedjan.

PTP-tjänstgöringen kommer att pågå mellan 240901-250830.

Om oss
Verksamhetsområde psykiatri har i uppdrag som helhet handlar om att ge människor med allvarlig psykisk ohälsa och sjukdom tillgång till specialiserad och differentierad psykiatrisk vård.

Psykiatrimottagningen är belägen i Skene med ca fem minuters promenad från tågstation och buss stannar utanför sjukhuset. Personalgruppen består av sjuksköterskor, mentalskötare, arbetsterapeut, socionomer, psykologer, läkare och sekreterare. Det är en mottagning med allmänpsykiatrisk inriktning vilket innebär att vi möter patienter med alla förekommande diagnoser inom det specialistpsykiatriska området. På mottagningen får patienter hjälp med utredning, bedömning och behandling - vid behov finns ett samarbete med heldygnsvården i Borås. 

Det pågår ett projekt ”Skene Närsjukhus” som syftar till att öka samverkan mellan huvudmän och verksamheter – såväl inom huskroppen som utanför. Närsjukhuset skall fokusera på tre målgrupper inom det geografiska området Svenljunga och Marks kommuner – målgrupperna är sköra äldre, barn och unga samt psykisk hälsa.

Din profil
Du som söker har en erlagd psykologexamen och intresse för att arbeta inom psykiatrin. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och förmåga till ansvar både för eget arbete och som för vår mottagning.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-08-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skene
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1844
Kontakt
  • Nina Brag, vårdenhetschef, 072-5169425
Facklig företrädare
  • Marie Olausson, Sveriges Psykologförbund, 033-6164924
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb