Regionhälsan Psykologmottagningarna föräldraskap och små barn i Göteborg

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Om oss

Regionhälsans Psykologmottagningar föräldraskap och små barn är en producentneutral enhet med uppdrag för såväl offentlig som privat verksamhet. Vi är Nordens största psykologenhet, och hos oss arbetar mer än 100 psykologer i VGR! Vårt uppdrag är att främja barns hälsa och utveckling från graviditeten fram till start i förskoleklass, genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser.

Inom Göteborg Psykologmottagningarna föräldraskap och små barn i arbetar 28 psykologer samt en enhetschef och en assistent. Enheten har fem mottagningar i Angered, Eriksberg, Gamlestaden, Kungshöjd och Majorna.

Om arbetet

Som PTP-psykolog hos oss får du en bred och varierad erfarenhet av psykologarbete i klinisk verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta stödinsatser individuellt och i grupp till föräldrar, psykologisk behandling till blivande och nyblivna föräldrar samt bedömning och utredning av små barns utveckling. Du kommer även att få prova på konsultrollen, i vårt konsultativa uppdrag mot personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård, samt samverka i team på specialist-BVC.

På mottagningen i Majorna finns 9 legitimerade psykologer fördelade på två team: Majorna och Väster. Du kommer att få regelbunden handledning i enlighet med Socialstyrelsens anvisningar. I tjänsten ingår deltagande i Västra Götalandsregionens PTP-program, som innebär regelbundna utbildningstillfällen samt möjlighet till utbyte med andra PTP-psykologer.

Tillsammans med övriga kollegor på enheten och i regionen får du ta del av gemensamma fortbildningsinsatser. Läs mer om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dina formaner

Om dig

Du skall ha en psykologexamen och kunna uppvisa ditt examensbevis vid start av PTP-tjänstgöringen.

För att trivas på enheten är det bra om du trivs med att variera ditt arbetsinnehåll och att möta både vuxna och små barn. Du tycker om att samverka med andra, både psykologer och andra yrkeskategorier, men har även förmåga att arbeta självständigt. Du tilltalas av vårt breda uppdrag, att arbeta såväl förebyggande som med bedömning och behandling, samt att arbeta på individ- och gruppnivå. Humor gillar vi, och viktiga personliga egenskaper för arbetet är nyfikenhet, flexibilitet, initiativkraft och ett visst mod att prova nya saker.

Villkor

PTP-tjänsten kommer huvudsakligen att vara placerad på vår mottagning på Majorna i Göteborg, där PTP-handledare finns på plats. Praktisk tjänstgöring som psykolog (PTP) är en visstidsanställning på heltid till och med 2025-08-30. PTP får inte påbörjas utan att ha erlagt psykologexamen.

Vi genomför urval och intervjuer löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1827
Kontakt
  • Catrin Persson, Enhetschef, 072-2006351
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb