NU-sjukvården, Vuxenpsykiatri, Sektion 2, Öppenvårdsmottagning Trollhättan

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologers utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Beskrivning
Psykiatriska öppenvårdsmottagningen är bas i den specialistpsykiatriska verksamheten där målet är att, så långt som möjligt, utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera i patientens närmiljö. Målgruppen är personer som har behov av psykiatrisk specialistvård för exempelvis svår depression, bipolär sjukdom, svår personlighetsstörning, svåra ångesttillstånd, samsjuklighet, dvs psykisk störning/sjukdom med samtidigt missbruk/beroende, samt utredning och behandling av ADHD.

Som psykolog kommer du att vara en del av vår arbetsgrupp på ca 40 personer. Vi är fördelade på tre mottagningar, bestående av läkare, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeut, skötare, rehabkoordinator och teamsekreterare. Vi har dessutom psykiatriskt mobilt akutteam som arbetar varje dag mellan kl 16.00 och 02.00.

Vår ambition är att erbjuda och skapa förutsättningar för ett stimulerande och utvecklande arbete på vår mottagning. Vi är en arbetsgrupp med väl inarbetade kollegor med olika inriktningar under samma tak och har en god arbetsgemenskap. Vi betraktar kompetensförsörjning som ömsesidigt gynnsam då vi tänker att lusten att bidra till verksamhetens utveckling ökar då man känner sig inspirerad i sitt dagliga arbete.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?
Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med en engagerad och erfaren personalgrupp. Du har en fast handledare men erbjuds förstås stöd och handledning från övriga kollegor, men du får också möjlighet att i hög utsträckning planera ditt eget arbete. Utöver PTP-handledning med fokus på psykologrollen erbjuds du även kvalificerad handledning inom neuropsykologi och psykoterapi. Dessutom får du möjlighet till vidareutveckling genom att delta i verksamhetens psykologmöten ca en gång i månaden. Du uppmuntras för övrigt att delta i regionens PTP-program.

Arbetsbeskrivning
Som PTP-psykolog hos oss arbetar du i team tillsammans med mottagningens övriga yrkeskategorier. Du arbetar med utredning (personlighets-, neuropsykologisk och kognitiv utredning), psykiatrisk diagnostik och psykologisk behandling. Det finns också möjlighet att arbeta med utvecklingsarbete på mottagningsalternativt klinikövergripande nivå.

Kvalifikationer
Förutom att du har psykologexamen, ser vi gärna att du har ett intresse för specialistpsykiatrins målgrupp samt såväl psykoterapi som utredningsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och förmåga till ansvar, såväl för ditt eget arbete som för mottagningens arbete i sin helhet.

Övrigt
Intervju sker fortlöpande under hela ansökningstiden.
Tjänsten avser en visstidsanställning med beräknat tillträde 2024-09-01


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1801
Kontakt
  • Lars Korp, Tf Enhetschef , 010-4356484
  • Kristian Aspelin, Psykolog, 010-4355940val:sekreterare
Facklig företrädare
  • Ann-Charlott Wulkan, Leg.psykolog , ann-charlotte.wulcan@vgregion.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb