Kulturförvaltningen, Konst och kultur, Film och scenkonst

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

Kulturförvaltningen arbetar för att kultur, natur och kulturarv ska vara en del av alla
människors vardag. För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. För att samordna tvärande frågor arbetar vi i matris, där vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 är några. Avdelningen Konst och kultur erbjuder kunskap och kompetens inom konst- och kulturområdet som stöd till kommunerna, civilsamhället och andra aktörer för genomförande och främjande av utveckling inom
kulturområdet.

Vill du arbeta med att skapa en mötesplats för filmare? Vill du vara med och skapa förutsättningar för unga filmares utveckling med fokus på kortfilm? Gillar du att planera, organisera och marknadsföra? Då kan du vara den festivalkoordinator vi söker! 

Varje år arrangerar Förvaltningen för kulturutveckling Frame, en kortfilmsfestival för unga filmare. Festivalen är en årlig kortfilmsfestival, en tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Frame ger plats för film i det korta formatet, arrangerar seminarier, pitchtillfällen och workshops. Festivalen är en mötesplats där framtidens filmskapare möter filmbranschen och en del av uttagningen till den nationella filmtävlingen Novemberfestivalen.  
  
Nu söker vi en festivalkoordinator till årets festival, som äger rum den 12-14 september 2024. Som festivalkoordinator hjälper du till med det praktiska arbetet inför och under festivalen. Koordinatorrollen är flexibel och du förväntas hjälpa till med många olika delar från högt till lågt. 

Vi söker dig som har erfarenhet av koordinering och planering av projekt, goda tekniska kunskaper i hantering av filmfiler och filmredigering, erfarenhet av webbhantering. Som festivalkoordinator kommer du även att ha hand om en del marknadsföring och sociala medier. Som person ser vi gärna att du har lätt för att ta kontakter och tar egna initiativ.  

Krav    
Akademisk examen som arbetsgivaren anser vara relevant eller motsvarande arbetslivserfarenhet 
Dokumenterad erfarenhet av projektledning och koordinering av kulturprojekt  
Goda kontaktytor och nätverk inom film och kultur  
Erfarenhet av att arbeta med webb och sociala medier  
Goda språkkunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska  
 
Meriterande   
Erfarenhet av att hantera filmfiler   
B-körkort  
Vana av att leda och samarbeta  
Erfarenhet av publikarbete  
  
Personliga kompetenser    
Strukturerad och metodisk  
Lyhörd, initiativrik och innovativ  
Lösningsorienterad  
 
Övrig information  
Tidsbegränsad anställning med start 15 april till och med den 30 september 2024.  
Tjänsten är timavlönad och omfattningen omkring 50%. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1759
Kontakt
  • Jennie Wilhelmsson Hedeborg, +46761296974
Facklig företrädare
  • Lotta Eldh, Saco, +46700825277
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb