Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Navelsträngsblodbanken

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vilka är vi?

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) är organiserad i 6 enheter i Västra Götalandsregionen. Enheten Stamcells- och Komponentlaboratoriet har cirka 20 medarbetare och ansvarar för framställning av blodkomponenter från blodgivarblod, preparation av hematopoetiska stamceller för transplantation och för tillvaratagande av vävnader för transplantation. Vi har även tillverkning av två egna ATMP-läkemedel samt deltar i olika ATMP-studier.

Du kommer vara placerad på sektionen Stamcellslaboratoriet/Nationella Navelsträngsblodbanken där man arbetar i nära samarbete med Hematologkliniken och Barncancercentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten är godkänd som vävnadsinrättning och har i uppdrag att bearbeta hematopoietiska stamceller inför stamcellstransplantation. I vår verksamhet finns också Nationella Navelsträngsblodbanken som har ett unikt innehåll av stamceller vilka kan transplanteras till svårt sjuka patienter.

Hela verksamheten är ackrediterad av de internationella ackrediteringsorganen JACIE och FACT. 

Vad kommer du arbeta med?

Vi är ett litet speciallab med stort engagemang, arbetsglädje och specialistkompetens där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss arbetar du med att bearbeta stamceller från patienter, donatorer och navelsträngsblod. Processerna sker i laboratoriets renrum och innebär både automatiserade metoder och manuell hantering av stamceller. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat processning och frysning av stamceller, samt upptining av dessa till patienten. Du är också med vid skörd av stamceller från benmärg på operation. Vi ansvarar för Nationella Navelsträngsblodbanken där vi processar, fryser in och distribuerar navelsträngsblod som donerats i samband med förlossning på Östra sjukhuset och vi tillverkar även ögondroppar till patienter med olika ögonbesvär.

Verksamheten erbjuder även olika T- cellsterapier till svårt sjuka patienter. Denna del av verksamheten utvecklas just nu i snabb takt och kommer växa ytterligare i framtiden.

Kvalitetssäkring är en stor och viktig del av arbetet, vilket ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet. Projekt, studier och handledning av studenter ingår också i våra varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Vem är du?

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker. För att trivas hos oss bör du tycka om att ta egna initiativ, du är strukturerad och har en god kommunikationsförmåga. Du uppskattar att arbeta i nära samarbete med kollegor samt förstår vikten av att arbeta på ett kvalitetssäkert sätt.

Då arbetet innehåller manuella moment behöver du vara mycket noggrann, ha bra handlag och stor förmåga att planera ditt arbete, och med en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang bidrar du till förbättringsarbetet på sektionen.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska då vi har många nationella och internationella kontakter. Vana av arbete i renrum och/ eller erfarenhet av GMP är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1686
Kontakt
  • Enhetschef, Lisa Lagerlöf, 0722-211901
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 0702-649470
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb