Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin och akutverksamhet Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Medicin och akutsjukvård på Sahlgrenska Universitetsjukhuset Mölndal består av slutenvård (72 vårdplatser) och öppenvård med bred kompetens inom olika internmedicinska specialiteter inklusive en hjärtavdelning (17 vårdplatser) med hjärtintensivavdelning (HIA) och intermediärvård (IMA), en väletablerad hjärtmottagning samt en dygnetruntöppen internmedicinsk akutmottagning.

Hjärtmottagningen vid Mölndals sjukhus bedriver bred kardiologisk verksamhet som innefattar alla kardiologiska sjukdomar. Hjärtmottagningen producerar en stor volym ekokardiografier, som utförs av både läkare och BMA. En stor del av hjärtmottagningens verksamhet består av uppföljning av patienter med pacemaker, CRT, ICD, ILR. Kliniken har under 2023 fått nationell högspecialiserad vårduppdrag för kardiologisk uppföljning av patienter med neuromuskulära sjukdomar. Vårt kardiologteam består av tio specialistläkare och fyra ST-läkare. Som del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har vi ett utbildningsansvar gentemot Göteborgs Universitet och utbildar dessutom ST- och AT-läkare. Kliniken deltar i flera kliniska studier inom kardiologi. 

Vad erbjuder vi?

På vår klinik erbjuds du som medarbetare det lilla sjukhusets fördelar med den stora organisationens möjligheter. Det är nära till kollegor inom alla specialiteter och yrkesgrupper och korta beslutsvägar. Samarbetet och gemenskapen på kliniken är mycket bra. Vi erbjuder dig omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter inom bred kardiologisk akut-, sluten- och öppenvård.

På grund av stundande pensionsavgångar söker vi nu en kollega till vårt synnerligen kompetenta och trivsamma kardiologteam. Vi är måna om att bibehålla och utveckla kompentensen inom devicebehandling och ekokardiografi (UCG, TEE, 3D) genom kontinuerlig intern och extern fortbildning. Hos oss finns det möjlighet att lära sig devicebehandling om man inte redan kan det. Kliniken bevakar alla nationella och internationella kongresser av betydelse. Vi erbjuda goda möjligheter att delta i klinikens forskningsprojekt eller bedriva forskning med externa aktörer.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare i kardiologi inom verksamhetsområde Medicin och akutsjukvård SU/Mölndal är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta på vår hjärtavdelning (238) och på vår kardiologiska öppenvårdsmottagning. Tillsammans i team med sköterskor handlägger vi allt från akuta kardiologiska tillstånd till uppföljning av kroniska hjärtsjukdomar och utför självständigt både inneliggande och polikliniska utredningar. Dessutom ingår i tjänsten att delta i jourtjänstgöring i allmän internmedicin. Handledning och undervisning av studenter, utbildningsläkare och andra yrkesgrupper ingår också i arbetet.

Om dig

Vi söker dig som är färdig specialistläkare i kardiologi. Du skall självständigt kunna utföra och handlägga UCG, Holter-EKG, arbets-EKG och bred kardiologisk öppenvård. Du skall dessutom kunna leda arbetet på vår hjärtavdelning inklusive HIA och IMA. Du skall också kunna delta i våra jourlinjer som primärjour och-/eller bakjour beroende på kompetens och tidigare erfarenheter.

Dubbelspecialisering i allmän internmedicin och kardiologi är särskilt meriterande eftersom vi är en liten klinik med jourverksamhet inom allmän internmedicin. Att självständigt kunna kontrollera och handlägga devicebehandling och utföra TEE är meriterande. Erfarenhet av forskning och undervisning är meriterande. Aktiv och pågående forskning är särskilt meriterande.

Vi är en liten klinik som arbetar i en föränderlig värld. Det är därför viktigt att du aktivt vill påverka och utveckla vår klinik för framtiden. För att lyckas med det har du en god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga samt är öppen för nya arbetssätt. Att förstå vikten av, och prestigelöst delta i, teamarbete med övriga yrkeskategorier är en grundförutsättning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1454
Kontakt
  • Sektionschef/Överläkare, Georgios Mourtzinis, 031-3430827
Facklig företrädare
  • SACO, Ilse Riebe, 031-3430890
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb