Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 7, Hematologi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Hematologin är en spännande specialitet där forskningen ligger i framkant. Vi strävar ständigt efter att utveckla och stärka enheten. Enheten är specialiserad på att vårda patienter med olika hematologiska sjukdomstillstånd i livets alla skeden. Vi omhändertar även patienter med akuta leukemier och högmaligna lymfom, vilket innebär allt från vård av intensivvårdskaraktär till vård av patienter i det palliativa skedet. Hematologienheten i Skövde består av både öppenvård och slutenvård. För att ge den bästa vården till våra patienter arbetar öppen- och slutenvård tätt ihop.

Under hösten har enheten fått ett utökat uppdrag. I Skövde omhändertas nu hela det hematologiska uppdraget för Skaraborg. För att möta framtidens utmaningar har enheten fått i uppdrag att jobba med omställning av vården som innebär att vi ska sträva efter minskat behov av slutenvård och öka möjlighet till alternativa vårdformer som till exempel vård i hemmet, digitala besök och ökad dagsjukvård. 

Vi behöver nu stärka upp enheten med nya kollegor dels för att möta upp kommande pensionsavgångar dels för att omhänderta det utökade uppdraget.

Vår ambition är att skapa en hållbar arbetsplats och vi jobbar aktivt för att alla ska ha en rimlig arbetsbelastning och en trygg och säker arbetsmiljö. Vi har ett öppet och positivt arbetsklimat och du arbetar i team tillsammans med övrig vårdpersonal. Tillsammans skapar vi nytänk för att möta framtidens möjligheter. Vi strävar efter en trygg och givande arbetsplats där utveckling är en del av vardagen. Det ska vara roligt att gå till jobbet och vi tror på medarbetarnas förmåga att skapa den arbetsplatsen.

Vår avdelning bemannas dagtid vardagar av teamledare som planerar och leder det dagliga arbetet. Våra teamledare är ett värdefullt kompetensstöd för alla medarbetare. Hos oss är kompetensutveckling prioriterat och vi erbjuder internutbildning varje vecka.

Vad kan vi erbjuda dig!

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med möjlighet till avancerad medicinsk teknik i kombination med god omvårdnad. Inom verksamheten diagnostiserar vi, utreder, behandlar och följer upp våra patienter. Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av medicinska behandlingar såsom cytostatika, blod- och trombocyttransfusioner och andra läkemedelsbehandlingar samt sedvanliga sjuksköterskeuppgifter runt patienten. Arbetet kräver engagemang, lyhördhet, samarbetsförmåga och nytänkande för att driva utveckling och patientvård framåt. Vi jobbar med integrerad bemanning vilket innebär att du kommer att arbeta både inom slutenvård och öppenvård.

Vi fokuserar på din personliga utveckling och erbjuder dig såväl strukturerat introduktion som långsiktigt individuell kompetensutveckling. Du kommer att planeras för utbildning inom cytostatikahantering och högskoleutbildning inom hematologi (7,5 hp). Förutom sedvanliga arbetsuppgifter för yrket ser vi till att du får göra saker du är intresserad av. Kanske har nu någon spetskompetens som är värdefull för oss? Vi ser över möjligheterna att tillgodose dina önskemål. Vi kan också erbjuda utökade uppdrag och ansvarsområden. Som sjuksköterska hos oss erbjuds du variation i det dagliga arbetet och över tid.

 

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har intresse av att arbeta med cancersjukvård. Har du vidareutbildning och/eller erfarenhet från hematologi är det meriterande. Du är positiv, ansvarsfull och strävar efter att utvecklas och växa i din yrkesroll. Du utvecklas genom att använda din kompetens i teamet och växa genom att få ta del av andras kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga till självständigt arbete, flexibilitet och intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Vi värdesätter förmåga att hantera olika arbetstempon. Som person är du förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer både till kollegor och patienter.

Vi är stolta över vår fina enhet med hög kompetens och mycket arbetsglädje!

Varmt välkommen att söka ett intressant och stimulerande arbete.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1196
Kontakt
  • Ewa Averland, enhetschef, 0700-207561
  • Ulrika Karlin Gren, 0721-421885
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2024-03-02
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb