Sjukhusen i väster, Rehabmottagning, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning/Om oss
Rehabmottagningens uppdrag är att utföra rehabilitering på Alingsås lasarett. I enhetens uppdrag ingår arbete med patienter på avdelningar, mottagningsbesök och hembesök. Vi har en viktig roll att agera som bryggan mellan länssjukvård, primärvård och kommun. Hos oss finns en trygg och utvecklande arbetsplats med ett gott klimat mellan kollegor som trivs tillsammans.  

Rehabmottagning, Alingsås lasarett, söker nu för sommarvikariat dig som går termin 4 eller senare termin på arbetsterapeutprogrammet alternativt är legitimerad arbetsterapeut.

Arbetsuppgifter/Om arbetet
Vi söker dig som har intresse för att arbeta inom slutenvården på avdelningar med inriktning mot stroke, allmänmedicin, ortopedi och kirurgi. Du kommer att ingå i ett av rehabmottagningens team bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabundersköterskor. Samarbetet i våra team med personalen på lasarettets avdelningar är väl inarbetat. Det finns också ett gott samarbete och kunskapsutbyte mellan de olika teamen på rehabmottagningen. Du kommer att få en god introduktion och handledning utifrån dina behov och tidigare erfarenheter. Du kommer att få möjlighet att testa på arbetsuppgifter till ditt kommande yrke och du kommer få med dig värdefulla erfarenheter för framtiden. Arbetsuppgifterna innebär bland annat utredning av aktivitets- och funktionsförmåga tillsammans med legitimerad personal, träning av aktivitets- och funktionsförmåga och träning i att använda hjälpmedel. Vi arbetar i nya lokaler på lasarettet och har möjlighet att träna med patienter i träningssal och träningskök samt aktivitetssal på rehabmottagningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som studerar till arbetsterapeut, termin 4 eller senare, med intresse för rehabilitering inom slutenvården. Arbetet kräver att du har god förmåga att planera och organisera arbetet samt att du är flexibel. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i teamet och personal på lasarettet, vilket kräver god samarbetsförmåga.
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten avser ett semestervikariat under juni till augusti, datum enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/986
Kontakt
  • Anna Liljeklev, enhetschef, 0707-159151
Facklig företrädare
  • Eva Andersson, Sveriges Arbetsterapeuter, 0705-655127
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb