Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Rättspsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, beläget i Gunnilse cirka 20 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Rättspsykiatrins uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar öppen och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubblett uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning samt ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa).

Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas. Tjänsten innebär en timanställning hos oss på Rättspsykiatrin.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i en lärorik och utvecklande miljö, där du som läkarassistent får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom rättspsykiatrin och skaffa dig erfarenheter inför framtida läkartjänster.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god arbetsmiljö. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta vårdnära tillsammans med skötare, sjuksköterskor och läkare i vår verksamhet för utförande av vårdåtgärder. Patientnära vårdarbete ger en god grundförståelse för såväl patienternas behov som ett patient-teams förutsättningar, vilket är viktiga erfarenheter inför framtida läkartjänster.

Arbetsuppgifterna varierar och anpassas till aktuell enhet och kan till exempel innebära

 • samtal och omvårdnad om patient
 • samverkan med läkargruppen kring permissionsbeslut, medicinjusteringar och effekt av dem
 • samverkan med andra vårdaktörer på telefon
 • dokumentation av vårdarbetet och observationer
 • delta i att förbereda och administrera läkemedel
 • provtagningar och kontroller av parametrar
 • delta i rond/behandlingskonferens
 • inskrivningssamtal
 • anhörigkontakt.

Om dig

Vi söker dig som är läkarstuderande och har fullgjort minst termin sju på läkarprogrammet. Erfarenhet av arbete som undersköterska eller skötare är meriterande för tjänsten.

Du är bra på att samarbeta, kan anpassa dig till olika arbetssituationer och omprioritera vid behov. Vi tror att du är lugn och trygg som person och har ett professionellt bemötande till patienter och anhöriga.

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara B2 (enligt Gemensam Europeisk Referens för språk), SVA 1 (Svenska som Andraspråk 1 i kommunal vuxenutbildning) eller motsvarande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 11
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/843
Kontakt
 • Enhetschef, Åsa Blennerud, 0767-194836
Facklig företrädare
 • SACO, Tove Mogren, 0790-990218
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-03-12

Tillbaka till lediga jobb