Västra Götalandsregionen, Västfastigheter bygg och förvaltning


Regionområde Västfastigheter bygg och förvaltning har kundansvar, är representant för fastighetsägaren i frågor som rör regionens fastighetsbestånd och försörjer regionens verksamheter med lokaler. Enhet Regionala Fastigheter som är en del av Västfastigheter bygg och förvaltning ansvarar för förvaltningen av regionens naturbruk, folkhögskolor, kontor, kulturfastigheter, Botaniska trädgården samt Alingsås Tvätteri.

I enhetens ansvar ligger även ett flertal större pågående och planerade nybyggnadsprojekt, bl.a Hästcentrum Axevalla, Elevboende Svenljunga och Axevalla samt nytt växthus Botaniska trädgården. I enheten arbetar fastighetsförvaltare, projektledare, PU-samordnare, teknisk samordnare samt tekniska förvaltare, enheten leds av fastighetschef. På enheten arbetar idag 14 personer.

Om rollen

Som fastighetsförvaltare har du en central roll i organisationen med helhetsansvar för kundrelationen, fastigheten och dess utveckling utifrån ett kund- och ägarperspektiv. I fastigheterna pågår ständiga underhållsarbeten, fastighetsinvesteringar och hyresgästsanpassningar. I din roll ansvarar du för kundens behov och utveckling av ändamålsenliga fastigheter på lång och kort sikt, samt ingår och håller i förvaltningsområdets fastighetsteam. 

Med inriktning på kundernas behov arbetar du med underhålls- och investeringsplanering, lokalförändringar och agerar som projektägare för olika former av projekt för fastigheterna, vilket bland annat innebär ansvar för projektets ekonomi och dialog med kund, projektledare och tekniska förvaltare. I rollen bevakar du även att hyresgästritningar, avtal, ytor och liknande hålls uppdaterade i våra system. Våra fastigheter har högt ställda krav på teknisk standard och robusthet för att möta kundernas behov och du verkar i nära samarbete med dem och dina kollegor för att uppfylla dessa. 

Du kommer att utgå från Regionens hus i centrala Göteborg, men då vi har verksamhet i hela regionen ingår resor i tjänsten. Där det är möjligt använder vi oss utav kollektivtrafiken vid resor. 

Vad behöver du ha med dig sedan tidigare?

Vi söker dig som är utbildad högskole- eller civilingenjör inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av förvaltning av fastigheter och har vana av att vidareutveckla fastigheter. Vidare har du erfarenhet av fastighetsförvaltning och/eller projektledning, alternativt har arbetat med utveckling av samhällsfastigheter. 

Du är engagerad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen krävs att du har en god strategisk och analytisk förmåga samt kan prioritera väl och fokusera på rätt saker. För att ditt arbete ska komma alla till nytta är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift samt är bekväm och van vid muntlig framställan. Du är handlingskraftig och har ett systematiskt arbetssätt. B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Det är meriterande med erfarenhet av projektledning och underhållsplanering, erfarenhet av att leda och driva fastighetsutvecklingsprojekt samt om du har erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation. 

Rekryteringsprocessen

I rekryteringsprocessen används personlighets- och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 mars.

Vårt erbjudande

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till hållbara miljöer. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/816
Kontakt
  • Carl-Fredrik Bundy, Enhetschef, 072-2441748
Facklig företrädare
  • Jasmina Jahic, Vision, 070-0805946
  • Iowan Hedendahl, Sveriges Ingenjörer, 0722-056401
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-14

Tillbaka till lediga jobb