Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Hud- och könssjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Hud- och könssjukvården vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största hudklinikerna i landet med drygt 100 medarbetare. Inom verksamheten bedrivs högspecialiserad vård och specialiserad länssjukvård inom såväl medicinsk och kirurgisk dermatologi som inom könssjukvård. Verksamheten bedriver aktiv forskning och utbildning i nära samarbete med Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet. Vi arbetar ständigt med utvecklingsarbete och alla våra medarbetare uppmuntras till att komma med förslag och vara delaktiga i att driva projekt för att skapa god vård och bra arbetsmiljö.

Hur kan en arbetsdag se ut hos oss?

Patienten är i fokus och vi arbetar teambaserat för att på bästa sätt använda oss av allas kompetens. Vi har ett tillåtande och öppet arbetsklimat, vi hjälper och tar stöd av varandra. Som nyanställd hos oss får du en tydlig introduktion och brevidgång samt en mentor/handledare. Vi erbjuder dig ett varierande, stimulerande och utvecklande arbete som sjuksköterska. Vi har planerade mottagningar både i team eller egen mottagning. Hos oss får möjlighet till ett eget ansvarsområde i vilket du bland annat ansvarar för utbildning/information till dina kollegor. Vi arbetar dagtid, måndag till fredag. 

Arbetsuppgifter

På enheten behandlar vi bensår och hudåkommor med smörjning och omläggning. Vi utför ljusbehandlingar med flera olika sorters ultraviolett specialljus för ett flertal olika sjukdomar i huden, hudtumörbehandlingar med en annan typ av ljus samt behandlingar med laser. Vi har dessutom olika former av mottagningar såsom läkarmottagningar, sjuksköterskemottagningar och undersköterskemottagningar. Vi behandlar både vuxna och små barn.

I denna tjänst kommer du att delta i Arbetsmiljödermatologiska utredningar, vilket innebär att du hjälper patienter som har fått någon form av kontaktallergi på sin arbetsplats.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska på sjukhus eller mottagning är meriterande, men inte ett krav.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team såväl som självständigt. Vi vill också att du ska vara intresserad av förbättringsarbete och vilja vara delaktig i klinikens utvecklingsarbete. Som sjuksköterska hos oss behöver du också vara trygg, noggrann och strukturerad samt ha en god empatisk förmåga för att på bästa sätt kunna ta hand om våra patienter. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Låter ovanstående som en framtida arbetsplats för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/640
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Ulrika Meyer, 0735-825587
  • Sektionsledare, Annika Olofsson, 031-3430234
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 0761-274544
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb