Sjukhusen i väster, An, Op, IVA, Operation, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Sjukhusen i väster har möjlighet att erbjuda en utbildningsbefattning mot operationssjukvård. Detta är ett led i satsningen för att öka andelen specialistsjuksköterskor och säkra kompetensen inom denna specialitet.

Utbildningsbefattningen är riktad mot Operation på Alingsås lasarett, som ingår i verksamhetsområdet An, Op, IVA, Sjukhusen i väster.

Bli operationssjuksköterska!
Som operationssjuksköterska är du en viktig del av operationsteamet och arbetar tillsammans med operatörer, anestesisjuksköterskor, undersköterskor och anestesiläkare på operationssalen. Som operationssjuksköterska är det du som arbetar närmast operatören under ingreppet och assisterar med rätt instrument, apparatur och materiel. Som operationssjuksköterska behöver du vara flexibel och kommer arbeta i ett varierande tempo. Du arbetar i en högteknologisk miljö där patienten är i fokus och ansvarar för aseptik och sterilitet. Du kommer att arbeta självständigt i din yrkesroll men du har hela teamet i ett nära samarbete för att tillsammans ge en god och säker vård under patientens operation.

Operation på Alingsås lasarett erbjuder en bred verksamhet inom ortopedi, kirurgi, urologi, ÖNH, barn, pacemakerinläggningar samt en akut verksamhet. Vi arbetar strukturerat med patientflöden och processer för att ge våra patienter en hög tillgänglighet och en god och säker vård. Vår arbetsplats präglas av en god arbetsmiljö och av engagerade medarbetare som driver vår verksamhet framåt.

Utbildningsbefattning - helfart
Utbildningsbefattning innebär att du studerar på helfart under ett år med bibehållen lön. För att söka en utbildningsbefattning ska du vara legitimerad sjuksköterska.

Så här gör du som vill söka en utbildningsbefattning:

Villkor och instruktion för ansökan

  1. Ansökan till specialistutbildning som startar HT 2024 gäller i första hand högskolor/universitet inom Västra Götalandsregionen och sökes på antagning.se från och med den 15 februari till och med 15 mars. OBS! Ansökningstiden kan variera mellan olika lärosäten, det är ditt ansvar att ansöka under aktuell period.

  2. Ansökan om utbildningsbefattning för Sjukhusen i väster gör du via rekryteringssystemet och senast den 15 mars. På sidan " Personligt brev" ska du redogöra för varför du sökt det aktuella specialistsjuksköterskeprogrammet och andra uppgifter som du anser vara värdefulla för beslutet om du ska beviljas en utbildningsbefattning. På sidan "CV (anställning, utbildning m.m.)" fyller du i uppgifter om tidigare utbildningar och anställningar som sjuksköterska.

  3. Arbetar du inom Sjukhusen i väster så informera din chef om att du sökt utbildning och utbildningsbefattning.

  4. I slutet av april 2024 skickas antagningsbeskedet ut från antagning.se Komplettera din ansökan med att maila antagningsbeskedet till liselott.liden@vgregion.se snarast. Antagningsbesked måste bifogas oss för att ansökan ska vara giltig.

  5. Besked om utbildningsbefattning förmedlas löpande av rekryterande chef. Chef och medarbetare går tillsammans igenom överenskommelse och riktlinje för utbildningsbefattningen.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska.

Har du frågor?
Vänligen kontakta enhetschef Susanna Dahlström. susanna.dahlstrom@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt antagninsgbesked
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/577
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-03-15

Tillbaka till lediga jobb