Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk patologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Är du patolog och vill vara en del av en organisation som utvecklas och växer? Vill du vara del av en arbetsplats med unik expertis? Sök då till oss!

Vi söker dig som är patolog och vill bli del av en verksamhet med unik expertis. Vi har gjort en spännande resa och är sedan årsskiftet 2020-2021 regionaliserade med organisatorisk hemvist på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Våra laboratorier finns på NÄL, i Borås och i Göteborg. Tillsammans är vi en av de ledande patologiorganisationerna i Sverige.

Här arbetar oerhört kunniga, erfarna och engagerade medarbetare. Inom organisationen finns samtliga subspecialiteter representerade, inklusive molekylärpatologi i framkant. Vi bedriver nationell högspecialiserad vård och genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. För oss är det självklart att ge goda möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling. Vi är ett sammansvetsat team som väntar på att få välkomna dig som kollega!

Verksamheten är utvecklingsintensiv och tillsammans med medarbetarna och beställare deltar du i verksamhetsutveckling genom olika projekt, exempelvis genom att implementera nya metoder. Vi har också implementerat digital patologi för flera diagnostiska områden och är i fas att införa detta arbetssätt för flertalet områden.

Vårt erbjudande till dig

På vår arbetsplats ser vi god hälsa som en del av ett hållbart arbetsliv och vill uppmuntra till friskvård genom olika insatser och aktiviteter. Vi har friskvårdsbidrag på 2000 kr per år, goda erbjudanden och rabatter via samarbetspartners. Vi är och vill vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs med möjligheter till utveckling.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation och svenskt bevis om specialistläkarkompetens inom klinisk patologi. Arbetet kräver goda språkkunskaper i svenska (lägst nivå C1). Vi söker dig oavsett subspecialisering men har du goda kunskaper inom något av områdena cytologi, lung-patologi, gastro-patologi, gyn-patologi eller neuro-patologi är det meriterande. Forskning och utveckling är en viktig del av vår verksamhet som universitetsklinik, därför är ett dokumenterat forskningsintresse också meriterande.

Vi söker dig med personlig mognad och gott omdöme. Du är strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6185
Kontakt
  • Sektionschef, Magnus Hansson, 031-3423869
  • Sektionschef, Anders Bergström, 031-3421925
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Mario Verdicchio, 031-3421951
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-11-10

Tillbaka till lediga jobb