Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 206 och 207

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 206 och 207 är äldrepsykiatriska akutvårdsavdelningar med ansvar för in- och utskrivningar dygnet runt. Under våren 2022 har vi startat upp mobilt team äldrepsykiatri (MTÄ) som utgår från vårdavdelningarna. Syftet är erbjuda en trygg hemgång och förebygga återinläggningar för patienter med mer komplexa vårdbehov. Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete i ett välutvecklat team där du kan utveckla din kompetens inom både psykiatrisk, geriatrisk och somatisk vård.

Omvårdnadsarbetet är baserat på ett personcentrerat arbetssätt i nära samarbete med vår öppenvård för att säkerställa en säker och kvalificerad vårdkedja utifrån patientens behov. Hos oss inom äldrepsykiatrin får du ett spännande, utvecklande och omväxlande arbete. Det finns goda möjligheter till fortbildning. Vi försöker tillgodose arbetstider för att få din livssituation att fungera och erbjuder friskvårdsbidrag. Du omfattas även av försäkringar och företagshälsovård. Vi tar hänsyn till individuella behov och önskemål av bredvidgång. För att du ska känna dig trygg har vi regelbundna och täta uppföljningssamtal tillsammans med din chef.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som sjuksköterska inom psykiatrisk akutsjukvård. Arbetstiden är dag- och kvällstjänstgöring. Din huvudsakliga arbetsplats är på vårdavdelning 206/207 med möjlighet till att ingå i det mobila teamet. På vårdavdelningen arbetar flera sjuksköterskor och tillsammans utvecklar ni omvårdnaden för och med patienten. På vårdavdelningen ingår du i ett team, där vården planeras tillsammans med patienten, utifrån det individuella behovet, samt med övriga teammedlemmar. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, kurator samt psykolog. Avdelning 206 och 207 är akutvårdsavdelningar med ansvar för in- och utskrivningar dygnet runt.

Du kommer att arbeta som patientansvarig sjuksköterska och vara ytterst ansvarig för omvårdnaden av patienten. Omvårdnadsarbetet är baserat på ett personcentrerat arbetssätt som du utför tillsammans med skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist och läkare på avdelningen. Ingår du i det mobila närsjukvårdsteamet kommer du att göra hembesök tillsammans med läkare och eller skötare/undersköterska där ni tillsammans bedömer, undersöker och ger vård, råd och behandling till patienter samt stöd till närstående och eventuell omsorgs/vårdpersonal. Vi kommer att utveckla samarbetet med FoU enheten och möjlighet att vara delaktig i forskningsmoment kommer att ges. Dokumentationen sker i Melior.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistsjuksköterska inom psykiatri, demens eller geriatrik, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du får gärna ha några års erfarenhet. Du har kunskap, kompetens, erfarenhet och intresse för att arbeta med vår målgrupp. Du ska trivas med och ha förmåga att samarbeta med alla i teamet samt vara intresserad av att utveckla och förbättra omvårdnaden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6091
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Madeleine Wedin , 072–4534432
  • Vårdenhetschef, Ola Linnhag , 072-7321500
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist , 072-2074188
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb