Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 367

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisksjukdom. Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Avdelning 367 erbjuder beroendevård, ofta i kombination med övrig psykiatrisk vård, för patienter i akuta beroendemedicinska tillstånd.  Avdelningen har en bemanning anpassad till 14 vårdplatser. På avdelningen finns ett stort fokus på utveckling av vården samt kompetensutveckling. Personalgruppen består av en sammansättning professioner anpassad för att möta patienternas vårdbehov. Tät samverkan med öppenvård, socialtjänst, primärvård och andra aktörer krävs för att kunna möta patientens målsättning med att sluta eller minska sitt intag av alkohol och/eller narkotika.

Om tjänsten

Som vårdenhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av avdelningen och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som vårdenhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Chefskapet bedrivs i delat chefskap med ytterligare en vårdenhetschef på avdelningen.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

 

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet från psykiatrisk vård, beroendevård och gärna heldygnsvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, samverkar med andra vårdgivare, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6042
Kontakt
  • Karina Stein, 0735-960324
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist , 031-3436212
  • SACO, Karin Kihlberg , 031-3437368
  • Kommunal, Behzad Sariani Gonbad , 031-3437367
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb