Sjukhusen i väster, Kirurgi och ortopedi, Frölunda specialistsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus vid årsskiftet 2023/2024. Högsbo närsjukhus erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med hög kvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum och dagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn. Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Beskrivning
Nu söker vi en ny kollega till vårt team! Vill du vara med och utveckla vår mottagning och planera inför vår flytt till nybyggda Högsbo närsjukhus 2023-2024. Det nya närsjukhuset kommer att bestå av specialistcentrum och dagkirurgiskt centrum med mottagning, operation, pre-postenhet, radiologi och provtagning. Det nya sjukhuset byggs som ett så kallat smart sjukhus, som baseras på nya arbetssätt och arbetsformer för nära vård, i kombination med framtidens IT-stöd.

Som medicinsk sekreterare har du en koordinerande roll. Du har en stor bredd på dina arbetsuppgifter och är väl rustad inför framtidens vårdmiljö. Vi söker dig som är nyfiken och som har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil, har ett gott omdöme samt är strukturerad och skapar effektiva arbetssätt och rutiner. Du är engagerad i ditt arbete, tycker om att ta ansvar och är serviceinriktad och kan ge ”det lilla extra” till patienterna du möter. Arbetsbelastningen kan variera vilket ställer krav på flexibilitet, stresstålighet och ett strukturerat arbetssätt. Har du därtill lätt för att samarbeta i grupp samtidigt som du kan ta eget ansvar ska du söka till oss.

Du möter våra patienter och deras anhöriga i telefon samt arbetar med bokningar, remisshantering, journalsystem och registreringar. Som medicinsk sekreterare har du en viktig funktion både för patienter, personal och remitterande. Arbetet är varierande och målet är att ge patienter god vård, en bra upplevelse och det bästa bemötandet. Du är noggrann av naturen och gillar att arbeta självständigt i nära samverkan med mottagningens personal. Vår utgångspunkt är att sjukvårdspersonal i största möjliga utsträckning ska ägna sin tid åt patientnära arbete och att medicinska sekreterare ska kunna erbjudas omväxlande och kvalificerade arbetsuppgifter.

Vi börjar nu att utöka vårt team inför flytten till Högsbo och ser fram mot att få dig som kollega som tycker om att arbeta i en arbetsmiljö med humor, samarbete, kvalitet och utveckling.

Arbetsuppgifter
Medicinsk sekreterare vid Ortopedi & kirurgimottagningen.

  • Administrativt arbete inkluderande patient- och diagnosregistrering samt bokningar i ELVIS
  • Handläggning av in- och utgående remisser
  • Journaldokumentation
  • Delta i arbetet med att utveckla rutiner inom Vårdadministration
  • Telefonkontakt med patienter via Telia Ace
  • Posthantering och administrering 1177

Du är medicinsk sekreterare och har god datorvana och goda kunskaper i det svenska språket, gärna med erfarenhet från mottagningsverksamhet. Då du kommer att arbeta med många olika professioner så ser vi att du har lätt för samarbete och är tydlig i din kommunikation. Du är flexibel, gillar utmaningar och kan driva förbättrings- och utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Arbetstiden är dagtid, måndag-fredag med möjlighet att arbeta hemifrån efter överenskommelse med arbetsgivare.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västra Frölunda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6019
Kontakt
  • Gunilla Andersson, vårdenhetschef , 0700-823547
Facklig företrädare
  • Maria Therese Jakobsson, vision, maria.th.jakobsson@vgregion.se
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb